Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc anys de presó per una pallissa al metro
  • CA

Una pallissa que dos homes van rebre al metro de Barcelona l’any 2015 quedarà saldada amb una condemna a cinc anys de presó i una indemnització de 30.000 euros després de l’acord que s’ha segellat entres les parts aquest dimarts a la secció sisena de l’Audiència de Barcelona.

Segons informa Europa Press, els dos acusats han reconegut els fets i han acceptat la pena, que queda reduïda a la meitat del que demanava la fiscalia, que eren 11 anys de presó, perquè és el que preveu la llei en cas de conformitat: els acusats reconeixen els fets i s’evita la celebració del judici.

Els dos acusats formaven part d’un grup de nou joves que el 8 de març del 2015 es van presentar a l’estació d’Entença de la L5 del metro de matinada. Alguns dels membres del grup anaven tapats amb passamuntanyes i volien clavar una pallissa al primer que trobessin, sense cap altre mòbil concret, segons el relat dels fets de la fiscalia que els dos condemnats accepten. Amb vocabulari judicial, la fiscalia manté que van actuar “d’acord en la distribució d’accions encaminades a malmetre la integritat física de qualsevol persona que trobessin”.   

Un dels dos condemnats duia un ganivet de grans dimensions i un altre dels membres del grup portava un bisturí. Altres joves portaven pedres. I van actuar sense cap provocació i sense ni tan sols conèixer les víctimes. Es van abraonar contra dos usuaris del metro i els van clavar cops de puny i puntades de peu per tot el cos, els van tirar pedres i un dels dos condemnats va clavar ganivetades a les víctimes.

Anaven encaputxats i no coneixien les víctimes

Els dos homes van quedar greument ferits, per això la fiscalia inicialment demanava per als dos acusats que han acceptat la condemna 11 anys de presó, pels delictes de lesions amb deformitat i lesions agreujades amb agreujant d’abús de superioritat i disfressa (pel passamuntanyes, que dificulta la identificació de l’agressor).

Finalment, amb la conformitat, se’ls ha condemnat a tres anys de presó per un delicte de lesions amb deformitat i a dos anys més per delicte de lesions agreujades, a més d’una multa de 900 euros per un delicte lleu de danys materials a l’estació de metro.

Les defenses dels dos acusats han demanat la suspensió extraordinària de la pena de presó al·legant que quan van cometre el delicte eren drogoaddictes i que ara segueixen un tractament de desintoxicació. Un dels condemnats segueix aquest tractament des de la presó, on és per uns altres fets. El tribunal no ha decidit encara si concedirà aquesta suspensió que demanen les defenses, perquè primer vol veure els informes.

Tres acusats més pel cas han sigut absolts. S’ha considetat que no hi havia prou proves i només els demanaven la condemna una de les acusacions particulars.

Més notícies
Dos detinguts al metro per atracar uns menors amb una pistola d’aire comprimit
Notícia: Dos detinguts al metro per atracar uns menors amb una pistola d’aire comprimit
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra els van enxampar gràcies a les càmeres de videovigilància

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa