Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Almenys 12 treballadors del metro afectats per l’amiant
  • CA

TMB ha assegurat aquest matí en un comunicat que s’han detectat 12 casos en què l’amiant ha afectat treballadors del metro. Fins ara 600 dels 800 treballadors han passat l’examen mèdic voluntari per determinar si pateixen cap afectació per l’exposició amb la fibra tòxica de l’amiant. L’empresa assegura que entre els afectats “cap presenta patologia greu ni simptomatologia clínica i tampoc han requerit tractament mèdic”.

També detalla que en les 12 persones s’han detectat “manifestacions pleurals” amb “possible relació” amb l’amiant. Admet a més que “és previsible que la xifra de casos augmenti al llarg dels propers mesos una vegada es vagin completant les revisions mèdiques planificades”. 

[r:1]

L’argument de TMB ha estat criticat pels sindicats. El delegat de CGT al metro, Toni Edo, critica que “el que exposa l’empresa dient que no passa res, com si fos un refredat, és fals”. I afegeix que els treballadors tenen assessorament mèdic i poden confirmar que el contacte amb l’amiant pot provocar càncer de pulmó o mesotelioma, que és un tumor als pulmons. 

Els exàmens mèdics són voluntaris i estan pensats per treballadors del metro que hagin pogut entrar en contacte amb l’amiant al llarg de la seva vida professional. Aquesta fibra tòxica es va utilitzar durant anys de manera intensa pel seu baix cost, i s’emprava perquè era un material aïllant de la calor. 

La revisió mèdica es fa mitjançant la tomografia axial computeritzada d’alta resolució (TACAR), més sensible que la radiografia de tòrax i que permet diagnosticar lesions toràciques de forma precoç. 

 

Més notícies
Diversos treballadors del metro, afectats per l’amiant
Notícia: Diversos treballadors del metro, afectats per l’amiant
Comparteix
Les revisions mèdiques que TMB està fent a més de 500 treballadors comença a detectar casos que de moment no són greus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa