Vall d’Hebron preveu els primers resultats de la vacuna de Janssen en 3 mesos

La doctora Magda Campins avança que l’hospital farà 2 assajos més i necessita 500 voluntaris

L’Hospital de la Vall d’Hebron, un dels 4 catalans que provarà la vacuna de Janssen contra la Covid-19, reclutarà 200 voluntaris. L’assaig clínic en fase 3 ha estat aprovat per l’Agència Espanyola del Medicament i consisteix en l’administració de dues dosis d’aquesta vacuna en un període de 56 dies. La cap d’Epidemiologia del centre, la doctora Magda Campins, ha explicat aquest matí a Catalunya Ràdio que preveuen obtenir els primers “resultats preliminars en uns tres mesos”.

L’hospital barceloní ha rebut autorització per fer dos assajos clínics més sobre coronavirus i entre els tres que realitzarà “els propers mesos” necessitarà 500 voluntaris. Penjarà a la web els propers dies la informació detallada per començar a reclutar-los. Han de ser adults de més de 18 anys, sense límit màxim d’edat, i volen combinar persones sanes i pacients amb patologies de base susceptibles de causar complicacions en cas de contagi de Covid-19. Se’ls farà un seguiment durant 2 anys.

La vacuna de Janssen, ha recordat Campins, usa “una tecnologia diferent” a la que fan servir altres com la de Pfizer o la de Moderna. En total es provarà en uns 160 hospitals de 9 països, el que implica uns 30.000 voluntaris el món. Els definitius definitius trigaran uns dos anys, quan tots els centres participants hagin conclòs la prova.

D’altra banda, Campins ha demanat “prudència amb la desescalada”. “Les dades són bones, tots els indicadors mostren una davallada en la corba, però hem de ser prudents perquè si ens relaxem de forma massa ràpida podríem tornar a la situació de fa 3 setmanes”, ha advertit.

Més informació

Nou comentari