Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Padrós alerta que els testos ràpids serviran de poc si no es respecten les quarantenes
  • CA

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha alertat que els testos d’antígens –que permeten saber si una persona és positiva de Covid-19 en un quart d’hora– serveixen de poc si no hi ha una coordinació amb Salut Pública i amb l’Atenció Primària per poder fer el seguiment dels casos positius. A més, ha assegurat que el baix compliment de les quarantenes, que algunes fonts situen al voltant del 50%, dificulta la introducció dels testos ràpids com a eina per reobrir restaurants i teatres.

“No podem precipitar-nos”, ha dit Padrós en una entrevista a Catalunya Ràdio. “En el moment en el que ens trobem qualsevol mesura s’ha de fer amb el control de Salut Pública i amb l’Atenció Primària”. El president del COMB considera que aquests testos d’antígens permetran “fer una vida més o menys normal” fins que es trobi una cura o una vacuna, però ha insistit que cal organitzar bé la distribució de testos i, sobretot, la gestió dels possibles positius.

Una cosa semblant succeeix amb l’oferiment que han fet les farmàcies de tot Catalunya per convertir-se en punts de realització de testos. Padrós s’ha mostrat a favor que “les farmàcies juguin un paper en la detecció de casos, però s’han de coordinar amb Salut Pública per poder fer un seguiment dels positius”, ha reiterat. Les dades epidemiològiques, tot i que millors que fa uns dies, encara no permeten ser optimistes, ja que la pressió assistencial sobre els hospitals és enorme, sobretot en els més petits, que tenen un marge de maniobra més reduït.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa