Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona deixa enrere el “pic de contagis” i centra esforços als hospitals
  • CA

El secretari general del departament de Salut, Marc Ramentol, ha confirmat que Barcelona, igual que la major part de Catalunya, ha deixat enrere el “pic de contagis” i ja pot centrar tots els seus esforços a evitar el col·lapse del sistema sanitari, que encara trigarà un parell de setmanes a notaria la millora de les dades epidemiològiques. Ramentol ha assegurat que el toc de queda, el tancament dels bars i el confinament de cap setmana van ser mesures “precoces, però efectives” per contenir el virus.

Després de cinc setmanes consecutives amb incrementes importants en el nombre de nous positius, la setmana passada la capital catalana va aconseguir frenar la propagació de la Covid-19 i va registrar 5.827 casos, un 6,7% menys que la setmana anterior, segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). La xifra, encara que marca un canvi de tendència, no permet abaixar la guàrdia perquè la pressió assistencial als hospitals encara és molt “elevada”.

Els hospitals privats entrene en joc

Per això, Salut ha tornat a integrar la xarxa de d’hospitals privats i mútues d’accidents de treball en el sistema públic. L’objectiu és anticipar-se a l’increment dels nous ingressos que es preveuen en els pròxims dies a conseqüència de l’elevat nombre de positius registrats en les últimes setmanes. Actualment hi ha 421 pacients ingressats a planta i 94 a les UCI dels hospitals barcelonins, segons les dades de Salut. En els últims 15 dies els ingressos a planta han crescut un 86% i a les UCI, un 126%.

Ramentol ha reconegut que des de l’entrada en vigor de les últimes restriccions hi ha hagut una desacceleració de la pressió assistencial, la qual cosa només vol que encara es produeixen molts ingressos hospitalaris, però a un ritme menor que abans. Fonts de Salut han assegurat que la principal preocupació ara mateix és garantir que hi ha prou llits a les UCI, ja que és on més nota l’impacte de la segona onada. I aquí és on entraran els hospitals privats, que a tot el país podrien aportar fins a 200 llits extra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa