Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga a les llibreries de Casa del Llibre de Barcelona durant Sant Jordi
  • CA

Cop dur per les llibreries de Casa del Llibre a Barcelona durant Sant Jordi. CCOO ha convocat vaga el 23 d’abril per denunciar les condicions de treball dels empleats, que consideren que no són dignes. A més, assegura que els assalariats d’aquesta empresa pateixen una sobrecàrrega de feina. El sindicat insisteix que s’ha negociat amb la companyia en va. “L’empresa nega de forma continuada la realitat que viuen les persones treballadores”, asseguren.

És per això que han passat del diàleg a la protesta, per exigir un increment salarial dels treballadors, millores contractuals i nou acord entre empresa i empleats en el marc de la diada de Sant Jordi. També exigeixen un acord d’obertura per diumenges i festius. “Davant l’horitzó d’un escenari de més obertures en diumenges i festius, volem pactar que la prestació de serveis aquests dies sigui voluntària i la seva compensació en retribució i descans, per tal de pal·liar la precarització laboral i la manca de conciliació de les persones treballadores”, diuen.

Aquestes són “unes reivindicacions que l’empresa hauria d’atendre per aconseguir unes condicions dignes per les persones treballadores de la Casa del Llibre. Més encara quan es tracta d’una empresa que té un creixement constant i sostingut, ja que la pandèmia iniciada el 2020, lluny d’afectar la seva capacitat econòmica, l’ha millorat, clarament”, afirmen.

Editorials independents asseguren que l’Ajuntament “privatitza” Sant Jordi

Mentrestant, editorials independents critiquen que l’Ajuntament de Barcelona hagi delegat al Gremi de Llibreters de Catalunya la gestió de les 300 parades de llibres que hi haurà als espais públics de la superilla literària de la capital durant el Sant Jordi. Acusen el consistori d’una “privatització inadmissible” del carrer.

Aquests fets “suposen un greuge comparatiu per les entitats que no estan agremiades en una associació empresarial que no té més legitimitat que cap altra associació particular” i denuncien que aquest canvi de criteri “ha mancat totalment de transparència i claredat i ha causat inseguretat jurídica, danys i perjudicis a les entitats que no hem pogut participar del procés”.

L’Ajuntament nega els fets

Fonts de l’Ajuntament asseguren al TOT Barcelona que en cap cas s’ha privatitzat l’espai públic per afavorir el Gremi de Llibreters de Catalunya. Les mateixes fonts expliquen que fins ara les peticions de les editorials per ser en algunes de les parades disposades a l’espai públic s’havien d’inscriure a través del portal municipal habilitat per aquesta qüestió i que s’havia d’omplir una paperassa que feia que llibreries i editorials amb més personal sortissin beneficiades i obtinguessin espais més privilegiats, per la seva ubicació estratègica, a més de diversos estands. Igualment, diuen que sempre hi ha qui no està satisfet i que queda fora d’aquests espais públics habilitats per la festa del llibre i la rosa, que el que ha passat ara no és diferent del que ja passava. El canvi s’explica per una qüestió administrativa, argumenta l’Ajuntament.

Més notícies
Queixa d'editorials i llibreries independents que asseguren que l'Ajuntament ha 'privatitzat' el Sant Jordi
Editorials independents critiquen l’Ajuntament per “privatitzar” Sant Jordi
Notícia: Editorials independents critiquen l’Ajuntament per “privatitzar” Sant Jordi
Comparteix
El consistori nega les acusacions i explica que s'ha delegat al Gremi de Llibreters de Catalunya per l'elevat volum de feina
Ambient de Sant Jordi, en una imatge d'arxiu / Barcelona Imatges - Vicente Zambrano
El temps per Sant Jordi a Barcelona: imprevisible, però sense sol
Notícia: El temps per Sant Jordi a Barcelona: imprevisible, però sense sol
Comparteix
Lq previsió apunta a un dia sense sol, i no es descarta la presència de la pluja
Una imatge d'arxiu de la llibreria Finestres, al carrer Diputació / Europa Press
Tres de cada deu barris de Barcelona no tenen cap llibreria
Notícia: Tres de cada deu barris de Barcelona no tenen cap llibreria
Comparteix
Les zones més riques concentren el 61% dels establiments de la ciutat amb només el 33% de la població
Terrassa al restaurant Roig Robí del carrer Séneca / Roig Robí
Els millors plans romàntics a Barcelona per Sant Jordi
Notícia: Els millors plans romàntics a Barcelona per Sant Jordi
Comparteix
Propostes originals per a una Diada seductora sense sortir de la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa