Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els millors plans romàntics a Barcelona per Sant Jordi
  • CA

Sant Jordi transpira romanticisme per tots costats. A cada carrer, a cada aparador i a cada façana, cultura i amor a dojo. El 23 d’abril la ciutat comtal s’omple de roses, llibres i llegenda: l’escenari ideal per gaudir de la Barcelona més romàntica i original.

L’autenticitat de la Diada és d’estranyar, perquè la tradició ens remet al segle XV, quan ja s’organitzava una fira de roses. Això no obstant, va ser a finals del segle XIX, amb el moviment polític i cultural de la Renaixença, que la jornada es va instaurar com la festivitat patriòtica i cultural més celebrada a Barcelona i Catalunya. Així sorgí el costum de regalar la rosa a les dones com a gest d’estima. El llibre arribaria més endavant, als anys 20, quan l’escriptor valencià Vicent Clavel i Andrés, director de l’editorial Cervantes, proposà a la Càmera Oficial del Llibre de Barcelona i al Gremi d’Editors i llibreters organitzar una festa per tal de promoure el llibre a Catalunya. I així ha arribat als nostres dies. 

Avui la Diada és una celebració transversal, que captiva nadius, nouvinguts i turistes. Però per a moltes parelles Sant Jordi segueix sent el dia més romàntic de l’any i una ocasió irresistible per submergir-se de ple en una ciutat amb fam d’amor i literatura. 

Els dos parcs més romàntics

Passejar pel Parc de Cervantes o remar al llac de la Ciutadella pot ser d’allò més romàntic. Sí, ho pots fer un dia qualsevol… però ho fas? Com que la resposta sol ser un ‘no’, Sant Jordi és l’ocasió perfecta per posar-li remei. Fes un vol ben acompanyat pels 11.000 roserars del parc de la Diagonal o bé lloga alguna de les barquetes del parc de la Ciutadella per emular els quadres del segle passat. 

Parc de Cervantes, al final de la Diagonal / MMP
Parc de Cervantes, al final de la Diagonal / MMP

L’hivernacle més fotogènic

Deixa’t enamorar per Flowers by Bornay, un racó de somni al barri de Sants. El dia de la rosa estova fins i tot els cors més durs, i si sorprens la parella portant-la a aquest jardí encantat, èxit garantit. L’establiment es va fer famós fa anys, quan encara s’anomenava L’Hivernacle. La conversió d’aquesta antiga fàbrica en floristeria havia captivat fotògrafs de moda i coolhunters d’arreu. Després de vint anys de vida va haver de tancar per una pujada de lloguer, però l’ús es va salvar gràcies a una firma de flors d’alt standing.

Música a la llum de les espelmes

Els amants de la música clàssica esteu de sort. El mateix 23 d’abril se celebra al Recinte Modernista de Sant Pau un Especial Sant Jordi a càrrec d’un quintet de corda: peces de Mozart, Vivaldi, Tchaikovsky, Prokofiev… Tot en una atmosfera íntima a la llum de les espelmes. I si et ve de gust una proposta més contemporània, la trobaràs a l’Espai Gastronòmic de l’Estació de França, on reviuràs un dels artistes més seductors del segle XX: Frank Sinatra

Un concert a la llum d'espelmes, entre els plans de Sant Jordi 2022 / Pexels
Un concert a la llum d’espelmes, entre els plans de Sant Jordi 2022 / Pexels

Enamora’t d’un llibre i cap a la platja

I qui diu que per un pla romàntic són necessàries dues persones? Tu amb tu mateix també és una parella ideal. Busca una lectura que satisfaci la teva ànsia de romanticisme a alguna de les llibreries amb encant de Barcelona, com l’acollidora Antiquària Farré, la cafetera + Bernat, la popular La Central o la diàfana Llibreria Laie. Amb el llibre que més t’hagi enamorat, cap a la platja a gaudir d’una estona de qualitat només per a tu!

Llibreria i cafeteria +Bernat, al carrer Buenos Aires / +Bernat
Llibreria i cafeteria +Bernat, al carrer Buenos Aires / +Bernat

Que no falti el sopar

Sopa en un dels múltiples restaurants de Barcelona que desprenen romanticisme. Aquí algunes idees perquè vagis fent gana: deixa’t seduir per la màgia de l’italià Il Giardinetto al més pur estil Gauche Divine, embriaga’t de l’elegància pròpia del Roig Rubí, gaudeix de la cuina de Martín Berasategui al luxós Fonda Espanya —un dia és un dia!— o regala’t un sopar panoràmic l’emblemàtic Mirabé. 

La Fonda Espanya és en un edifici modernista de primer ordre / Fonda Espanya
La Fonda Espanya és en un edifici modernista de primer ordre / Fonda Espanya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa