Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El temps per Sant Jordi a Barcelona: imprevisible, però sense sol
  • CA

L’estadística diu que plou un de cada tres Sant Jordis… Segons les dades facilitades per l’Observatori Fabra en 31 dels 108 Sant Jordis dels quals aquesta institució té dades fiables, és a dir, en un 29 % del total, ha plogut. Quin va ser el Sant Jordi més plujós? Doncs no és gaire lluny, el de 1995, amb 25 litres per m2. A més, segons l’Observatori en només un segle la temperatura mitjana del dia de Sant Jordi ha passat d’una mica menys de 12 ºC a gairebé 16 ºC, i cap a migdia, quan més sortim a passejar aquest dia, s’enfila fins als 20 graus.

Pluja i vent, l’amenaça pren cos

Però anem al gra… Tindrem un Sant Jordi passat per aigua? Doncs és possible… el que és segur és que no tindrem sol. Segons el Meteocat, la jornada festiva arrencarà amb temperatures màximes de 14 graus i núvols constants, que poden començar a descarregar a partir de les 8 del matí. I pel que apunta la previsió, no hi haurà treva a migdia, amb pluja i vent més intensa, però amb dos graus més de temperatura. A partir de les 18h-19h, la pluja, si acaba caient, començaria a remetre.

Però no us desanimeu encara i recordeu que és primavera, això és, sinònim d’inestabilitat i bogeria climàtica. Els centres d’acció acostumen a ser més dinàmics i tot pot canviar en hores. Essent realistes, tot fa pensar en una diada de Sant Jordi amb ruixats i tronades en algunes comarques, entre les quals, la capital del país.

La predicció per conjunts del model IFS, del Centre Europeu de Predicció Meteorològica a Mitjà Termini, mostra que al llarg dels pròxims dies la temperatura es mantindrà al voltant dels valors normals per a l’època i diverses opcions de pluja, també possibles per Sant Jordi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa