Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament anuncia el Sant Jordi de la “superilla literària”
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona inunda amb el concepte superilla bona part de les mesures que anuncia. Ara ha tocat el concepte “superilla literària”, un espai de 140.000 metres quadrats que servirà per acollir la festa de Sant Jordi d’enguany a l’Eixample. “20 camps de futbol, no caldria dir gaire cosa més”, ha comparat el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí.

El consistori ha acordat amb la Cambra del Llibre crear aquest espai “que recupera la normalitat prepandèmica”, ha assegurat l’Ajuntament. “L’epicentre de la celebració de la diada serà el tram comprès entre Gran Via i L’avinguda Diagonal, Pau Claris i Balmes”, ha detallat. En aquest espai no hi podran circular els vehicles, amb l’única excepció dels carrers perimetrals i també dels carrers d’Aragó i València. D’aquesta forma, tota la resta de l’espai serà d’ús per al vianant.

En aquesta immensa àrea hi haurà dos espais: l’eix del passeig de Gràcia, que estarà reservat per a llibreters i floristes professionals; i l’eix de rambla de Catalunya, on s’hi instal·laran les associacions i entitats. A més, els llibreters i floristes professionals disposaran també d’altres espais en exclusiva, repartits per diferents punts de la ciutat: plaça Valdivia, passeig Lluís Companys, plaça de la Vila de Gràcia, plaça d’Orfila, plaça Sarrià, espai Poblenou-Pallars-Llacuna-Pujades, plaça Reial, plaça Universitat, i passeig Sant Joan-Arc de Triomf.

Com és tradició, la diada de Sant Jordi tindrà també vigília al carrer. És per això que els dies 21 i 22 els establiments de venda de flors i llibres podran muntar les seves parades davant de la botiga. També ho podran fer els flequers, com havien fet ja en edicions anteriors, ha informat l’Ajuntament.

Enguany es recupera la normalitat prepandèmia i les entitats, associacions, altres col·lectius i particulars que vulguin tenir parada durant la diada ho podran sol·licitar a través del programa DRAC de tramitació on line dels permisos i llicències municipals preceptius, ha detallat el consistori.

Perímetre desplegat a l’Eixample on no podran passar cotxes durant el Sant Jordi d’enguany / Ajuntament de Barcelona

La Rambla, fora de joc un any més

Un any més, l’eix de la Rambla sembla que no acollirà cap parada, com ha estat tradició. Igualment, l’Ajuntament no ha descartat de pla la possibilitat, però a hores d’ara el gruix de l’activitat cultural es concentrarà al districte de l’Eixample, en aquesta “superilla literària” on llibres, flors i persones tindran el protagonisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa