Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Editorials independents critiquen l’Ajuntament per “privatitzar” Sant Jordi

Editorials independents critiquen que l’Ajuntament de Barcelona hagi delegat al Gremi de Llibreters de Catalunya la gestió de les 300 parades de llibres que hi haurà als espais públics de la superilla literària de la capital durant el Sant Jordi. Acusen el consistori d’una “privatització inadmissible” del carrer.

Aquests fets “suposen un greuge comparatiu per les entitats que no estan agremiades en una associació empresarial que no té més legitimitat que cap altra associació particular” i denuncien que aquest canvi de criteri “ha mancat totalment de transparència i claredat i ha causat inseguretat jurídica, danys i perjudicis a les entitats que no hem pogut participar del procés”.

El manifest el signen les organitzacions: Descontrol Editorial, Apostroph Edicions, Llibreria Aldarull, Bauma Tallers Gràfics, Edicions Forment, Fundació Salvador Seguí, Editorial Tercero incluido, Pol·len Edicions, Ona Ediciones, Escola Arcàdia, Associació Cultural del Raval – El Lokal, El Grill Llibertari, Llibreria Saturnàlia, Endavant (OSAN) Barcelonès, Donar Veu a la Memòria, Ediciones Sin Fin, Virus Editorial.

L’Ajuntament no ho veu igual

Fonts de l’Ajuntament asseguren al TOT Barcelona que en cap cas s’ha privatitzat l’espai públic per afavorir el Gremi de Llibreters de Catalunya. Les mateixes fonts expliquen que fins ara les peticions de les editorials per ser en algunes de les parades disposades a l’espai públic s’havien d’inscriure a través del portal municipal habilitat per aquesta qüestió i que s’havia d’omplir una paperassa que feia que llibreries i editorials amb més personal sortissin beneficiades i obtinguessin espais més privilegiats, per la seva ubicació estratègica, a més de diversos estands. Igualment, diuen que sempre hi ha qui no està satisfet i que queda fora d’aquests espais públics habilitats per la festa del llibre i la rosa, que el que ha passat ara no és diferent del que ja passava.

El canvi s’explica per una qüestió administrativa, argumenta l’Ajuntament. Les peticions que es feien per estar en una parada pública eren molt nombroses i els recursos que tenia l’administració per gestionar tot aquest volum de feina era limitat, expliquen. És per això que han delegat aquesta feina, sense cap contraprestació econòmica, prometen, al Gremi, que és l’entitat més representativa del sector, justifiquen. Al mateix temps, tots els criteris que s’han fixat han estat coordinats en tot moment, supervisats i validats per l’Ajuntament, detallen. També expliquen que dels 300 estands habilitats, 102 seran per llibreries i editorials no agremiades.

Més notícies
Ambient de Sant Jordi, en una imatge d'arxiu / Barcelona Imatges - Vicente Zambrano

El temps per Sant Jordi a Barcelona: imprevisible, però sense sol

Notícia: El temps per Sant Jordi a Barcelona: imprevisible, però sense sol
Comparteix
Lq previsió apunta a un dia sense sol, i no es descarta la presència de la pluja
Notícia: El temps per Sant Jordi a Barcelona: imprevisible, però sense sol - Mobile
La nova llibreria Finestres, al carrer Diputació / Europa Press

Tres de cada deu barris de Barcelona no tenen cap llibreria

Notícia: Tres de cada deu barris de Barcelona no tenen cap llibreria
Comparteix
Les zones més riques concentren el 61% dels establiments de la ciutat amb només el 33% de la població
Notícia: Tres de cada deu barris de Barcelona no tenen cap llibreria - Mobile
Terrassa al restaurant Roig Robí del carrer Séneca / Roig Robí

Els millors plans romàntics a Barcelona per Sant Jordi

Notícia: Els millors plans romàntics a Barcelona per Sant Jordi
Comparteix
Propostes originals per a una Diada seductora sense sortir de la ciutat
Notícia: Els millors plans romàntics a Barcelona per Sant Jordi - Mobile
Celebració de Sant Jordi de 2021 / Jordi Play

L’Ajuntament anuncia el Sant Jordi de la “superilla literària”

Notícia: L’Ajuntament anuncia el Sant Jordi de la “superilla literària”
Comparteix
La festa tindrà un espai de 140.000 metres quadrats: "20 camps de futbol, no caldria dir gaire cosa més", diu el tinent d'alcalde de Cultura, Jordi Martí
Notícia: L’Ajuntament anuncia el Sant Jordi de la “superilla literària” - Mobile

Nou comentari

Comparteix