Un jutjat de Barcelona rectifica i investigarà l’autobús d’Hazte Oír

El jutge havia descartat immobilitzar el vehicle com a mesura cautelar i havia ignorat la petició de la fiscalia d'obrir un procediment judicial pels fets

El jutjat d’instrucció 4 de Barcelona ha obert diligències prèvies contra l’autobús de la campanya d’Hazte Oír contra les lleis d’igualtat de gènere per un presumpte delicte d’odi.

En una interlocutòria, el jutjat estima parcialment el recurs de reforma presentat per la fiscalia contra la interlocutòria del 4 de març en la qual el jutge va rebutjar immobilitzar l’autobús perquè, “per molta repulsió ideològica que puguin causar les opinions” del vehicle, estan emparades en la llibertat d’expressió.

La fiscalia va recórrer la decisió perquè el jutge no responia la seva petició d’obrir una investigació pel cas, la qual cosa el jutjat finalment ha acceptat en estimar el recurs.

En la denúncia presentada al jutjat de guàrdia, el fiscal deia que la propaganda de l’autobús “ataca la dignitat, els drets i la llibertat de les dones, i crea un clima que normalitza la discriminació contra les dones i les insulta en vincular les seves idees amb el règim nacional socialista”.

L’autobús, amb una imatge d’Adolf Hitler amb la cara maquillada i el símbol feminista a la gorra, porta lemes com ‘No és violència de gènere, és violència domèstica’ i ‘Les lleis de gènere discriminen l’home’, i va ser denunciat a la fiscalia per l’Institut Català de les Dones (ICD).

En el terreny administratiu, l’Ajuntament va anunciar les multes que imposarà a l’entitat i ha advertit que la Guàrdia Urbana l’immobilitzarà si torna.

Més informació

Nou comentari