Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Hazte Oír planeja tornar a Barcelona el Dia Internacional de la Dona
  • CA

L’associació ultraconservadora Hazte Oír planeja tornar a Barcelona el 8 de març, el Dia Internacional de la Dona. Fonts de l’entitat expliquen al TOT Barcelona que demà decidiran entre el dia 7 i el dia 8 com a dies per intentar fer un recorregut a la ciutat amb l’autobús que porta el lema “#StopFeminazis”. Ahir una concentració d’Arran va obligar el vehicle a abandonar la ciutat escortat pels Mossos d’Esquadra. 

Després que un jutge desestimés la petició de la fiscalia d’immobilitzar l’autobús perquè el seu missatge queda emparat per la llibertat d’expressió, Hazte Oír se sent legitimada per tornar a Barcelona i fins i tot podria fer-ho el Dia Internacional de la Dona. L’autobús es troba actualment a València, en una ruta per l’Estat en què l’entitat demana a Albert Rivera, Pablo Casado i Santiago Abascal que deroguin lleis contra la violència de gènere o a favor dels drets del col·lectiu LGTBI. 

Sancions a Hazte Oír

Pel que fa a les sancions que la Guàrdia Urbana va imposar a Hazte Oír, fonts municipals expliquen que l’import que hauria d’abonar l’entitat estaria entre els 750 i els 1.500 euros per un incompliment de l’ordenança de convivència ciutadana. Tot i així, el portaveu de l’entitat, Javier Villamor, va anunciar ahir que recorreran la sanció. 

La policia local també va proposar a la Generalitat que multés Hazte Oír per violar la llei de publicitat. En aquest cas la Guàrdia Urbana només pot proposar a l’òrgan sancionador de l’administració catalana que imposi una multa a l’entitat, ja que la llei de publicitat és de caràcter nacional i no local. La sanció que podria suposar l’incompliment d’aquesta llei podria arribar als 600.000 euros si la infracció es catalogués com a molt greu. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa