Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutge denega immobilitzar l’autobús d’Hazte Oír perquè està emparat per la llibertat d’expressió
  • CA

El jutge d’instrucció número quatre de Barcelona ha desesestimat la petició de la fiscalia d’immobilitzar l’autobús de l’entitat Hazte Oír perquè l’ampara la llibertat d’expressió, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “Per molt avorribles i fins i tot repugnants que puguin ser les expressions” i la “simbologia utilitzada”, en referència a la imatge de Hitler que passeja l’autobús i a la proclama contra les “feminazis”, no s’ajusten a cap tipus de delicte, assegura en la seva resposta el magistrat. 

Per tant, queda denegada la demanda de la fiscalia, que en motiu de l’arribada de l’autobús a Barcelona, ha reclamat que no se’l deixés circular i se’l retingués al dipòsit judicial de manera cautelar. El vehicle ha entrat aquest migdia a la capital catalana i ha avançat fins que un grup de manifestants l’han aturat, pintat, esguerrat i forçat a marxar. Els Mossos d’Esquadra han garantit que l’autocar pugués abandonat Barcelona  en condicions de seguretat. Els incidents han succeït a la zona de l’avinguda Diagonal amb Maria Cristina. 

La petició de la fiscalia ha arribat després que el govern de la Generalitat de Catalunya la instés a denunciar per un possible delicte d’odi i discriminació per raó de sexe, que finalment ha quedat rebutjat. A l’escrit judicial, el magistrat Hugo Novales indica, a més, que les dones no encaixen dins del concepte de “grup social protegit pels delictes d’odi, com si succeiria amb les minories racials o religioses” i per tant no se’ls pot aplicar la idea d’aquest tipus de delicte sobre elles.

També remarca que “no es pot perdre de vista” que el vehicle ha estat circulant diversos dies “pels carrers de Madrdid i per les carreteres” de l’estat espanyol sense s’hagi considerat enlloc que això fos constitutiu de delicte. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa