El Govern denuncia Hazte Oír a la fiscalia per evitar que circuli amb l’autobús per Barcelona

L'executiu considera que els missatges poden ser constitutius d'un delicte d'odi

El Govern de la Generalitat vol impedir que l’autobús de l’entitat ultraconservadora Hazte Oír circuli per Barcelona amb el seu autobús. El grup ha anunciat que té la intenció de portar el seu vehicle, en què es poden llegir lemes com “#StopFeminazis” o es pot veure una imatge de Hitler, la setmana que ve a la capital catalana. L’executiu català ha anunciat en un comunicat que ha presentat una denúncia a la Fiscalia de Barcelona perquè prohibeixi la circulació de l’autobús, ja que pot ser constitutiu d’un delicte d’odi i discriminació per raó de sexe.

[r:1]

Ho ha fet a través de l’Institut Català de les Dones, integrat al Departament de la Presidència, i la presidenta de l’institut, Núria Balada, ha argumentat que la llibertat d’expressió no és sinònim d'”impunitat d’agressió” i que “els missatges de l’autobús esmentat neguen la dignitat humana, inciten a l’odi, la hostilitat, la discriminació i la violència contra les dones”.

Per al Govern, els missatges que pretén difondre l’autobús de l’entitat ultraconservadora constitueixen un “sentiment d’antipatia i aversió contra les dones i l’activisme social que defensa els drets de les dones, associant la iconografia i terminologia nazi als moviments de reivindicació feminista”. Amb això l’executiu fa referència a la imatge de Hitler maquillat que apareix a l’autobús i que relaciona feminisme amb nazisme. “És una propaganda que ataca la dignitat, els drets i la llibertat de les dones, creant un clima que normalitza la discriminació contra les dones i contra qualsevol personal que no té encaix en la perspectiva supremacista o excloent dels seus promotors”, sosté el Govern.

Finalment, el comunicat de l’executiu català afegeix que els serveis jurídics estudien obrir un expedient sancionador. De moment exigiran a Hazte Oír que retiri els símbols masclistes per poder entrar a Catalunya.

L’Ajuntament aposta per “ignorar” Hazte Oír

Des de l’Ajuntament la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha subratllat que la iniciativa de l’entitat ultra s’ha d'”ignorar”. La regidora ha recordat que l’estratègia d’Hazte Oír consisteix en crear “polèmica per aconseguir visibilitat”. 

Més informació

Nou comentari