La Guàrdia Urbana immobilitzarà el bus d’Hazte Oír si torna a Barcelona

L'Ajuntament imposa dues multes a l'entitat i assegura que si el vehicle tornés a la ciutat podria ser retirat de la via pública per reincidència

El govern municipal d’Ada Colau ha ordenat a la Guàrdia Urbana que immobilitzi l’autobús d’Hazte Oír en cas que torni a la ciutat de Barcelona. Després de l’accidentat recorregut de l’autocar per la capital el passat dilluns, l’Ajuntament ha interposat dues denúncies contra l’associació promotora i assegura que “ha adoptat mesures cautelars per garantir” que el bus sigui aturat i retirat de l’espai públic, emparant-se en què estaria reincidint en les mateixes infraccions.

Per un costat, el govern municipal l’han denunciat per infringir l’ordenança de Paisate Urbà i la regulació de la publicitat dinàmica a Catalunya. Aquesta normativa prohibeix fer “difusió de missatges publicitaris que atemptin contra la dignitat de les persones, especialment en allò que fa referència a la infància, la joventut, la dona i els sectors socials més marginats”. Es tracta d’una infracció de rang “molt greu” que comporta una multa de fins a 60.000 euros.

Per altra banda, la segona denúncia és per vulnerar l’ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana, a l’apartat d’atemptat contra la dignitat de les persones. La sanció per aquesta infracció és de 1.125 euros.

Més informació

Nou comentari