Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos detinguts per una presumpta agressió homòfoba amb dos vigilants del metro implicats
  • CA

Un noi va ser colpejat dimecres a la nit a la parada de metro Plaça Espanya de Barcelona, suposadament en el marc d’una agressió homòfoba. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha confirmat al TOT Barcelona que els Mossos d’Esquadra investiguen des de fa dos dies “un incident” que va tenir lloc en un passadís de l’estació i del que oficialment es desconeixen encara les motivacions. Hi haurien participat dos vigilants del metro fora de la seva jornada laboral. Segons Europa Press, dos dels implicats van ser detinguts la mateixa nit per la Guàrdia Urbana i posats a disposició dels Mossos d’Esquadra.

L’Observatori contra l’Homofòbia ha difós aquest divendres el relat d’un amic de la víctima, que explica a Facebook les circumstàncies de l’agressió. Segons aquest testimoni, quatre nois i dues noies haurien pegat al noi per ser “massa gai”. Les marques als canells de la víctima, diu, són fruit d’haver-lo emmanillat. El grup hauria interceptat al jove en un dels accessos als Ferrocarrils de la Generalitat.

L’Observatori ha condemnat la “brutal agressió” i es posa a disposició dels joves per tramitar denúncia. En paral·lel, ha obert una actuació d’ofici i ha comunicat el cas a l’Ajuntament i a TMB. Fonts de l’entitat consultades per Europa Press han indicat que el noi va haver de rebre atenció mèdica i que si es confirma que dos dels agressors eren vigilants es posarà de manifest la urgència de més formació als guardes de seguretat i protocols específics. Seria la 91a incidència per LGTBIfòbia registrada per l’observatori en el que portem d’any, de les quals 39 han tingut lloc a la capital catalana i concretament 4 al metro.

Un portaveu de la companyia metropolitana assegura que “col·labora amb Mossos per esclarir els fets, que van tenir lloc passades les nou de la nit” i precisa que ja ha obert un expedient intern sobre la possible participació “dos vigilants fora de servei”. 

El tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha condemnat el cas a través del seu perfil de Twitter, tot i que sense donar per fet la motivació de l’agressió: “La nostra condemna davant d’aquests fets i de qualsevol mostra d’homofòbia i violència”. “Barcelona és oberta, plural i tolerant, cap actitud d’odi i discriminació tindrà mai cabuda a la ciutat”, ha afegit.

Més notícies
“Te voy a hacer heterosexual a hostias”: incident homòfob a una hamburgueseria de Barcelona
Notícia: “Te voy a hacer heterosexual a hostias”: incident homòfob a una hamburgueseria de Barcelona
Comparteix
Un jove denuncia a les xarxes l'actitud agressiva d'un dels clients, que es va encarar amb un amic seu perquè vestia de manera massa "femenina"
Un jutjat de Barcelona anul·la la multa al primer autobús homòfob d’HazteOir
Notícia: Un jutjat de Barcelona anul·la la multa al primer autobús homòfob d’HazteOir
Comparteix
La magistrada revoca la sanció en considerar que el lema 'Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva' no va comportar "menyspreu públic" als transexuals
Arxivat l’atac homòfob al centre LGTBI perquè no se n’ha identificat els responsables
Notícia: Arxivat l’atac homòfob al centre LGTBI perquè no se n’ha identificat els responsables
Comparteix
La Guàrdia Urbana ha analitzat imatges de càmeres de seguretat i les pintades que s'hi van fer
“Maricona” i “a sobre catalana”: agressió homòfoba al metro de Barcelona
Notícia: “Maricona” i “a sobre catalana”: agressió homòfoba al metro de Barcelona
Comparteix
Una dona va increpar una parella de lesbianes per donar-se un petó
Investiguen dues persones per una agressió homòfoba de matinada a tres homes
Notícia: Investiguen dues persones per una agressió homòfoba de matinada a tres homes
Comparteix
Van rebre puntades i amenaces | L'Observatori contra l'Homofòbia desvela una altra agressió del 24 de maig
Denuncien una agressió homòfoba del personal de seguretat d’una discoteca del Port Olímpic
Notícia: Denuncien una agressió homòfoba del personal de seguretat d’una discoteca del Port Olímpic
Comparteix
Les presumptes víctimes han denunciat davant dels Mossos d'Esquadra i el club nega els fets

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JpratA a juliol 20, 2019 | 14:55
    JpratA juliol 20, 2019 | 14:55
    Arriba un moment que el Bonisme cansa. Si no està bé que un mascle faci extra exposició del seu masclisme, tampoc els digueu-li com vulgueu, també s'han de moderar. Ara que tot el món de les persones no standard estigui sobre protegit, tampoc ho vull

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa