Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien una agressió homòfoba del personal de seguretat d’una discoteca del Port Olímpic
  • CA

“Feia dues o tres hores que érem a la discoteca celebrant l’aniversari d’una amiga. Vam anar al lavabo agafats de la mà i quan feia uns segons que érem a dins vam sentir que algú empenyia la porta amb molta força. Vam dir ‘un moment, ara sortim’, però de seguida vam sentir corredisses i un cop molt fort a la porta, que es va obrir de cop i es va clavar a la cara del meu company. Després, els vigilants de seguretat que havien rebentat la porta ens van agafar per la cintura i ens van empènyer fins a una porta d’emergència per expulsar-nos directament al carrer”.

Aquesta escena de pel·lícula que descriu al TOT Barcelona Frederic Prat es va produir a la discoteca Catwalk, del Port Olímpic de Barcelona. El cas ha sigut denunciat com a agressió homòfoba, com va avançar TV3. Els portaveus de la discoteca neguen que els fets es produïssin així i exculpen l’empresa de seguretat del local de la ferida del company de Prat, que va sagnar pel nas i tenia també un tall al llavi.

Per als denunciants, però, “va ser premeditat”. “Algú ens va veure quan anàvem agafats de la mà i ens van seguir”, diu Prat. Un cop al carrer, ell va reclamar explicacions, però no n’hi van donar cap. “Reien de nosaltres perquè al meu company li havia quedat la cremallera dels pantalons oberta al treure’l del lavabo”, es queixa. Admet, però, que no hi va haver cap insult explícitament homòfob. “Crec que saben molt bé el que no poden dir perquè no sigui fàcil denunciar-los”, admet. Tot i així, la parella no es rendeix i després d’anar a urgències –on van comprovar que el noi ferit no tenia el nas trencat com es temien– van presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra i una altra a Consum.  

Els portaveus de la discoteca ho neguen

Fonts de Catwalk han detallat a l’agència Europa Press que el servei de seguretat i control el fa una empresa externa. La versió que aquesta companyia de seguretat ha donat al local diu que “quan troben dues persones en un mateix bany la seva política és demanar-los que surtin, per prevenir el possible consum de drogues” a l’establiment.

El mateix relat afegeix que “en cap cas va ser un membre de l’equip de seguretat qui va provocar la ferida” a un dels joves amb la porta, i han defensat que a la discoteca tothom és benvingut, independentment de la seva condició o orientació sexual.

La parella agredida, a més, ha contactat amb l’Oficina per a la No Discriminació i l’Observatori contra l’Homofòbia. Fonts de l’observatori ha explicat al TOT Barcelona que es reuniran divendres amb Frederic Prat i han confirmat que la parella els ha fet arribar la denúncia policial. A més, expliquen que han rebut “nombrosos casos d’incidents que tenen a veure amb l’oci nocturn aquest 2019 i la gran majoria tenen a veure amb el personal de seguretat”, han concretat des de l’entitat de defensa dels drets de LGTBI. 

Més notícies
Llibertat per a un dels responsables de l’agressió homòfoba al metro
Notícia: Llibertat per a un dels responsables de l’agressió homòfoba al metro
Comparteix
Se l'acusa d'un delicte de lesions i un altre de discriminació
Arxivat l’atac homòfob al centre LGTBI perquè no se n’ha identificat els responsables
Notícia: Arxivat l’atac homòfob al centre LGTBI perquè no se n’ha identificat els responsables
Comparteix
La Guàrdia Urbana ha analitzat imatges de càmeres de seguretat i les pintades que s'hi van fer
El centre LGTBI de Barcelona digitalitzarà els missatges de suport rebuts després de l’atac
Notícia: El centre LGTBI de Barcelona digitalitzarà els missatges de suport rebuts després de l’atac
Comparteix
El Centre de Documentació Armand de Fluvià s'encarregarà de processar-los
Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic
Notícia: Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic
Comparteix
Es reivindiquen com a motor econòmic i font de llocs de treball pels veïns de la Barceloneta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa