Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
4,5 milions d’euros en subvencions per mantenir terrasses a la calçada
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona destina fins a 4,5 milions d’euros per subvencionar establiments d’hosteleria per consolidar les terrasses que ha permès instal·lar a la calçada arran de l’esclat de la pandèmia per compensar la davallada d’ingressos per les successives restriccions al negoci. La partida d’ajuts del consistori està dotada d’inici amb tres milions d’euros, que es podrien arribar a ampliar a 4,5 milions. La finalitat dels subsidis és que tots els establiments que hagin disposat d’una llicència per a la instal·lació de terrasses a la calçada durant la Covid-19 puguin adquirir la plataforma obligatòria homologada, ha explicat l’Ajuntament aquest diumenge.

El període de presentació de sol·licituds estarà obert del 4 d’abril al 17 de maig. Els imports de les subvencions aniran dels 3.300 i fins als 6.900 euros per a terrasses amb sis taules o més, segons ha informat el consistori en un comunicat aquest diumenge.

La línia de subvencions va destinada als titulars dels establiments de restauració i similars que hagin disposat d’una llicència extraordinària de terrassa a vies de trànsit durant el coronavirus i que vulguin obtenir-ne la renovació per a l’any 2022. El tràmit es pot fer telemàticament a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona o a qualsevol oficina del registre municipal. L’atorgament de les subvencions es farà per ordre cronològic, segons ha apuntat el consistori.

D’altra banda, el termini per sol·licitar les llicències per instal·lar una terrassa a la calçada o la continuïtat de les terrasses excepcionals instal·lades arran de la pandèmia finalitza el proper 31 de març. La consolidació de terrasses a la calçada ha estat una qüestió controvertida els últims mesos. ERC va desmarcar-se de la decisió del govern de l’alcaldessa Ada Colau de fer permanent que unes 1.500 terrasses quedin emplaçades a la calçada, una mesura que es preveia provisional, en principi.

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) també ha posat el crit al cel i ha rebatut que sigui necessari allargar la instal·lació de terrasses a la calçada. En canvi, el Gremi de Restauració de Barcelona ha defensat la mesura per afermar la recuperació de l’hosteleria, molt tocada per la crisi atiada per la pandèmia.

Més notícies
La Gemma i l'Elvira, dues de les deu veïnes que conviuen diàriament amb el soroll de les obres JORDI PLAY
Viure amb vibracions, soroll i pols d’obres durant mesos: “Hem tocat fons”
Notícia: Viure amb vibracions, soroll i pols d’obres durant mesos: “Hem tocat fons”
Comparteix
Tres obres de rehabilitació simultànies amarguen la vida a deu veïns d’un immoble de l’Eixample, i fins l’estiu del 2023 no s’acabarà el calvari
Enric Reverté, amb part de la multitud d'objectes de Tintín que atresora el consolat de Sildàvia / Jordi Play
El consolat de Tintín marxa de Barcelona
Notícia: El consolat de Tintín marxa de Barcelona
Comparteix
L'oficina del país imaginari de Sildàvia a la capital es trasllada a una altra població catalana i seguirà expedint passaports i DNI del país fictici
El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia / Jordi Play
El síndic de Barcelona dona la raó al 60% de queixes de la ciutadania
Notícia: El síndic de Barcelona dona la raó al 60% de queixes de la ciutadania
Comparteix
El 2021 es van presentar 3.400 queixes i consultes, la majoria sobre les terrasses i els botellots a la ciutat
Recreació de l'aspecte de la reforma de la Via Laietana a l'alçada de la plaça Antoni Maura / Ajuntament de Barcelona
Ofensiva judicial per aturar les obres de la Via Laietana
Notícia: Ofensiva judicial per aturar les obres de la Via Laietana
Comparteix
Foment del Treball i Barcelona Oberta presentaran un recurs per greus afectacions sobre la mobilitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa