Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona dóna un mes extra per legalitzar terrasses en calçada
  • CA

Els bars i restaurants de Barcelona amb terrassa ampliada durant la pandèmia tindran un mes extra per consolidar aquestes taules i cadires. Els restauradors podran cursar la sol·licitud fins al 31 de març, segons ha aprovat aquest divendres el plenari municipal.

L’Ajuntament va permetre a aquest sector instal·lar terrasses per via d’urgència en més voreres i també sobre la calçada, a fi de pal·liar l’impacte econòmic de les restriccions sanitàries antiCovid. Ara que la pandèmia remet, el consistori permetrà que algunes de les taules i cadires afegides es quedin de forma permanent i prioritzarà les que se situen sobre l’asfalt. En aquest cas, els locals hauran de pagar una de les 4 estructures fixes homologades –uns 2.500 euros per taula– per substituir elements provisionals com blocs grocs de formigó o pilones verticals. Entitats veïnals com la FAVB han posat el crit al cel per l’increment d’espai públic ocupat.

El govern d’Ada Colau ha defensat al plenari la decisió com una garantia del “dret a tràmit”: “Canvia el termini, no canvien les condicions”, ha recalcat la tinenta d’urbanisme, Janet Sanz. “La continuïtat seguirà condicionada al compliment dels criteris tècnics”, ha assegurat, en referència a les distància obligatòries envers façana o metres de pas lliure pels vianants. “Seguirem amb les inspeccions, en portem més de 4.600 perquè el dret al descans sigui una realitat”, ha promès.

Ha donat suport al govern municipal tot el bloc constitucionalista, mentre que ERC hi ha votat en contra i JxCat s’ha abstingut. El republicà Jordi Coronas s’ha oposat a la consolidació “de fins a 2.000 terrasses més” i ha considerat que amb un mes extra encara s’arribarà més segur a aquest llindar. “A més allargarem l’excepcionalitat de les terrasses quan ja no hi ha cap restricció”, ha advertit. 

Jordi Martí Galbis (JxCat) ha considerat l’ampliació de termini “és una certificació de la mala gestió per manca de previsió” i ha criticat que s’allargui “la presència als carrers dels new jerseys i altres andròmines que impedeixen la lliure circulació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa