Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La FAVB demana que les terrasses en calçada alliberin espai a la vorera

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha presentat al·legacions a la nova ordenança de terrasses que prepara el govern municipal i ha reclamat que els bars que disposin de vetlladors a la calçada alliberin espai a les voreres. La presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, ha denunciat que amb el redactat actual “no hi ha cap limitació” a les noves terrasses i podria significar un “augment imprevisible” de vetlladors a la calçada.

Per això, les entitats veïnals reclamen que les terrasses en calçada que es regularitzin a partir del gener no puguin suposar més del 20% de les places d’aparcament que hi havia abans de la pandèmia. ERC va plantejar fa uns mesos una proposta similar per recuperar espai per als vianants a les voreres, ja que consideraven que la “privatització” de l’espai públic hauria de tenir “límits” i aprofitar els metres que s’esgarrapen als cotxes per fer la vida més senzilla a les persones que caminen pel carrer.

Un error greu

El vocal de Turisme de la FAVB, Pere Mariné, considera un gran “error” que s’aprovi una ordenança que obre la porta a més ampliacions de terrasses i denuncia que el text que vol aprovar l’Ajuntament permetria a un mateix establiment mantenir la terrassa en vorera i en calçada. Tot i les queixes de la FAVB, el govern municipal sempre s’ha mostrat molt més favorable a regularitzar les terrasses en calçada que les que s’han ampliat sobre la vorera, tot i que ha deixat la decisió final en mans dels tècnics.

La FAVB també reclama que no es puguin posar terrasses en xamfrans perquè veuen que té un component de perillositat important per als clients i, a més, són zones que s’acostumen a destinar a la càrrega i descàrrega. Una altra de les esmenes que pretén introduir l’entitat veïnal és limitar el nombre de taules perquè l’ocupació de la terrassa no superi mai el 50% de l’aforament interior del bar, ja que això evitaria que locals molts petits tinguessin molt espai exterior.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Arnau a novembre 09, 2021 | 19:29
  Arnau novembre 09, 2021 | 19:29
  La FAVB és un braç mes del comunistes dels Comuns. Per cert, a qui representen perquè jo no recordo que hi fossin a les últimes eleccions.
 2. Icona del comentari de: Ingenu i innocent a novembre 09, 2021 | 21:07
  Ingenu i innocent novembre 09, 2021 | 21:07
  El govern municipal de Barcelona ha anunciat que ja no deixarà construir més hotels i allotjaments turístics a bona part de la ciutat perquè aposten per alleujar la pressió turística sobre la capital catalana. L’Ajuntament crearà mecanismes administratius per a poder justificar aquesta nova normativa, per l'alta pressió sobre la qualitat de vida dels barcelonins a causa del creixement del nombre exagerat d'hotels i locals turístics. S'està definint un model renovador on un nou hotel només serà possible a barris on l'hotel encara pot tenir un valor afegit per al desenvolupament del barri. En aquesta línia, també es prohibiran les rutes guiades pel Barri Vell i aturaran de concedir llicències a noves botigues que únicament venguin souvenirs, figures de toreros, vestits andalusos i barrets mexicans, ja que consideraven que ignoren els residents. No som un parc d'atraccions i encara menys un parc temàtic han declarat els promotors polítics de les noves normatives.
 3. Icona del comentari de: Siguem respectuosos a novembre 10, 2021 | 10:03
  Siguem respectuosos novembre 10, 2021 | 10:03
  I perqué? Ni voreres ni calzada qui te un local es en ell on deu d'atendre. Les víveres per els viananys I la calçada per els cotxes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa