Centenars de roses grogues per la llibertat de Jordi Cuixart, a plaça Catalunya

Una instal·lació d'Òmnium Cultural convida a reclamar l'alliberament dels presos polítics catalans amb flors grogues

Òmnium Cultural ha instal·lat a la plaça Catalunya un muntatge escènic que convida als vianants a expressar el seu suport als presos polítics amb una rosa groga. L’entitat ha col·locat les nou lletres de la paraula ‘Llibertat’, en metall perforat perquè s’hi puguin col·locar les tiges de les roses, que els simpatitzats adquireixen en un estand annex a canvi d’un donatiu de qualsevol import. A mesura que ha millorat el temps, al migdia, desenes de persones han començat a apropar-se a l’espai –habilitat a la balconada de la plaça, sobre l’accés al metro– i a fotografiar-se mentre col·locaven una flor. 

Instal·lació d'Òmnium Cultural a plaça Catalunya, amb roses grogues / MMP

Instal·lació d’Òmnium Cultural a plaça Catalunya, amb roses grogues / MMP

L’entitat també ha aprofitat la jornada per treure al carrer una exposició sobre el judici a l’1 d’Octubre i recollir firmes d’adhesió al manifest ‘Som el 80’.

[r:2]

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, està empresonat des de fa un any i mig i en una carta oberta des de la presó ha reivindicat el simbolisme de Sant Jordi: “Avui serà d’aquells dies especials on sortir al carrer es converteix en una acte de militància en la tendresa”. “Llegir ens fa més lliures, també des de dins la presó”, ha defensat. L’any passat l’entitat ja va instal·lar a plaça Catalunya un grup de tanques de reixa on la ciutadania podia col·locar roses grogues per reclamar la llibertat dels presos polítics.

Més informació

Nou comentari