Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tindrà 2.000 punts de venda il·legals aquest Sant Jordi
  • CA

Barcelona s’omple de parades en el dia de Sant Jordi. Els gremis de Floristes i de Llibreters preveuen que hi haurà unes mil parades de llibres i unes quatre mil de roses. També s’espera que hi hagi més de dos mil punts de venda il·legals. Els gremis xifren en set milions les roses que es vendran i en un milió i mig els llibres que els catalans compraran. La rosa vermella serà la protagonista, però s’espera vendre 600.000 roses grogues, segons informa l’ACN.

El gremi de llibreters confia incrementar en un 2% les vendes aquest Sant Jordi, en comparació amb els 22 milions d’euros de l’edició del 2018. En el cas del sector de llibre infantil i juvenil, el gremi preveu augmentar en un 34% les vendes. 

L’Ajuntament de Barcelona ha permès les parades des del passeig Sant Joan fins a la Ciutat Vella i l’Eixample, que són els dos districtes amb més parades. Aquest any s’ha oxigenat el centre per poder facilitar la circulació de les persones i la seguretat i s’han ampliat els espais disponibles.   

Dels set milions de roses que es vendran avui, només un 4% es produeixen a Catalunya. D’aquesta manera, per cobrir la demanda, la majoria de flors seran d’importació a causa de la disminució progressiva d’aquest cultiu i l’alta demanda concentrada en només una jornada. El gruix de roses arriba d’Equador i Colòmbia (70%) i, en menor mesura, d’Holanda (15%). També n’hi ha un 10% que prové d’altres punts d’Espanya, especialment de Sòria.

La principal tendència d’aquest Sant Jordi, però, seran els complements naturals per engalanar les roses. A part de l’espiga i la senyera tradicionals, també acompanyaran les flors peces de fusta o de roba, fibres naturals i, fins i tot, detalls de ceràmica per tal de donar-los un valor afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa