Sant Cugat rebutja el trasllat del jesuïta acusat d’abusos del Sant Ignasi de Sarrià

Pere Sala vivia a la residència de Sant Ignasi a Barcelona però ha estat traslladat a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès ha mostrat el seu suport als infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals practicats per membres de l’església catòlica, i el seu rebuig a aquest fet durant la celebració del ple municipal aquest dilluns, 18 de març. Ho ha fet a proposta d’ERC-MES, que ha proposat una moció d’urgència al respecte que ha esdevingut institucional. La moció arriba després que un pare de la congregació dels Jesuïtes, denunciat per abusos sexuals, hagi estat traslladat a Sant Cugat.

[r:1]

És per això que el consistori ha rebutjat la decisió de translladar-lo a Sant Cugat, així com ha apuntat que s’exigirà a l’Església Catòlica que no toleri l’abús sexual a menors i garanteixi que els seus espais siguin espais segurs per a la infància.

D’aquesta manera, el consistori ha mostrat la màxima solidaritat i tot el suport a les víctimes de pederàstia i pedofília, condemnant qualsevol mena d’abús sexual, així com ha rebutjat la connivència de les altes estructures eclesiàstiques que ha encobert i intentat silenciar els casos d’abusos sexuals a infants i adolescents.

També s’instarà al Congrés dels Diputats i al Senat per tal que en els delictes d’abús sexual i agressió sexual contra persones menors el període de temps durant el qual se suspèn el còmput dels terminis de prescripció s’ampliï fins que la víctima faci els trenta anys d’edat.

Més informació

Nou comentari