Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un home denuncia abusos sexuals del director d’una escola dels Caputxins
  • CA

Un nou cas d’abusos esquitxa l’Església a Barcelona. Una víctima ha relatat els abusos del director de l’Escolania de Pompeia durant els anys 50, Josep Maria de Vera, i ha dit que encara no dorm “tranquil”. El cas, destapat per TV3, és el primer que apunta a l’ordre dels Caputxins, que han manifestat que s’han quedat “glaçats i avergonyits” després de sentir el testimoni de la presumpta víctima. “No sabia el que era, però m’estaven violant”, ha lamentat. “Em van prendre la innocència”.

L’home que va patir els abusos ha recordat que van suposar un “trencament” amb els principis morals. Ha detallat que Vera l’obligava a masturbar-lo i a tocar-li els genitals abans de donar la comunió. “Quan em cridava ja tremolava”, ha rememorat. La víctima ha reconegut que els abusos han quedat gravats “a foc” al seu cos.

Des de l’ordre dels Caputxins, el provincial de Catalunya i Balears, Eduard Rey, s’ha mostrat disposat a “escoltar” i mirar d’ajudar la víctima, tot i que entén que no vulgui tenir contacte amb ells. A més, ha declarat que l’ordre està interessada a contactar amb altres possibles casos d’abusos a la seva institució. 

L’amenaçava de deixar-lo sense menjar

El Col·legi Escolania de Pompeia va estar oberta entre el 1912 i el 1970. Oferia una educació lliure i gratuïta a alumnes sense recursos i estava situada a un edifici al carrer Riera de Sant Miquel. La víctima d’abusos ha revelat que el director l’amenaçava amb deixar-lo sense menjar si no el masturbava. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa