Sanitaris de Barcelona comencen a rebre també la vacuna antiCovid

Hospitals com Vall d'Hebron o Sant Pau ja administren la vacuna de Pfizer

Hospitals i ambulatoris han començat aquest dilluns a administrar la vacuna contra la Covid-19 als seus professionals sanitaris. Salut ha anunciat aquest migdia que ha fet un canvi d’estratègia i ha afegit el personal mèdic als grup prioritari de vacunació, després de 4 dies centrats en la gent gran ingressada en residències. El departament no ha sabut especificar quin ha estat el primer centre en estrenar la nova línia d’actuació, però grans hospitals com Vall d’Hebron ja han fet públiques pel seu compte imatges dels primers receptors de la vacuna de Pfizer. L’Hospital Sant Pau també n’hauria administrat al seu personal aquest mateix dilluns.

Vall d’Hebron ha explicat en un comunicat que “dos equips formats per professionals d’Infermeria i del Servei de Medicina Preventiva recorreran els espais on hi treballa el personal que més contacte té amb el virus”. Així, en els propers dies preveuen tenir vacunat al personal de la UCI, d’Urgències, de les plantes on hi ha pacients COVID, dels serveis on hi ha pacients d’alt risc, així com de Microbiologia pel seu constant contacte amb les mostres.

“Els professionals que hagin patit la COVID-19 es podran vacunar una vegada transcorreguts 90 dies des de la resolució clínica de la seva infecció”, afegeixen. L’hospital també s’encarrega de donar suport als centres de l’Àrea Integral de Salut Nord, la més gran de Barcelona ciutat. Els centres sanitaris d’aquesta àrea “durant aquesta setmana començaran la seva vacunació”, avança l’hospital, que enviarà personal propi a vacunar els professionals dels ambulatoris.

Més informació

Nou comentari