El cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha acusat els governs europeus de “voler córrer massa” a l’hora de començar la campanya de vacunació contra la Covid-19. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trilla ha reconegut que les 7.774 persones que s’han vacunat fins ara a Catalunya –el 0,1% de tota la població i el 13% del que estava previst– és una “xifra baixa”. Tot i això, ha assegurat que hi ha països com Holanda on la campanya de vacunació no començarà fins al dia 8, com estava previst.

L’epidemiòleg ha recordat que les autoritats europees “van accelerar l’aprovació de la vacuna” perquè es pogués començar a repartir abans de Cap d’Any, quan “molts governs esperaven iniciar les vacunacions després de Reis”. La pressa per fer-se la foto, combinada amb els “problemes logístics amb les neveres i la falta de formació del personal”, que ha costat molt de lligar durant les festes, s’ha convertit en un còctel fatal. “A partir d’aquesta setmana la situació s’anirà normalitzant”, ha vaticinat Trilla.

Vacunes molt limitades

Després de la rectificació de Salut, que començarà a vacunar també en dies festius per recuperar el temps perdut, Trilla ha demanat a la Generalitat que activi la vacunació a l’atenció primària tan aviat com sigui possible. No obstant això, el cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia del Clínic ha lamentat que el “nombre de vacunes que es subministra setmanalment és limitat” i que, per tant, “s’ha de garantir que les persones que es vacunen ara podran rebre la segona dosi d’aquí a tres setmanes”.

Això vol dir que la vacunació podria anar encara més lenta. Segons els càlculs que ha fet Trilla, si aquesta setmana Salut complís amb les previsions i vacunés 60.000 persones, el carregament que arribarà d’aquí a tres setmanes s’hauria de destinar exclusivament a posar la segona dosi, per la qual cosa aquella setmana no es podria vacunar ningú. “Per tant, en realitat a Catalunya arriben vacunes per 30.000 persones a la setmana, ja que la resta s’hauria de guardar per la segona dosi”, ha dit Trilla, que ha reconegut que no té els detalls de com ho té pensat fer Salut.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: capitao lampiao a gener 04, 2021 | 10:11
    capitao lampiao gener 04, 2021 | 10:11
    A Israel es veu que son de Mart.
  2. Icona del comentari de: Independència, ara a gener 04, 2021 | 11:04
    Independència, ara gener 04, 2021 | 11:04
    A en Trilla, un polític català que parla un castellà estrany en el qual converteix consonants finals en Z (!?) l'únic vaccí que li interessa és un vaccí contra els que defensem la llibertat dels presoners polítics de l'estat espanyol... Farts de renegats i botiflerots !

Nou comentari

Comparteix