Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 27% dels barcelonins rebutja vacunar-se de la Covid-19

El 27% dels barcelonins no es posaria la vacuna de la Covid-19, segons els resultats del Baròmetre Municipal que l’Ajuntament fa cada sis mesos. Les dones són més reticents a la vacuna, mentre que els joves i la gent gran són els que tenen més predisposició a posar-se-la. Dels que sí que se la volen posar, el 37,5% n’està molt convençut, mentre que el 29,3% assegura que “probablement” se la posarà.

“No ens podem conformar i hem d’intentar que el percentatge sigui més baix”, ha dit la regidora de Salut, Gemma Tarafa. “Vacunar-se és un acte de generositat i responsabilitat”. En les pròximes setmanes l’Agència de Salut Pública de Barcelona posarà en marxa una campanya de conscienciació per convèncer el màxima de gent possible de la necessitat de vacunar-se. El regidor de Presidència, Jordi Martí, considera que “es tracta de percepcions del moment actual i segurament d’aquí a sis mesos hauran canviat”, ja que la vacunació estarà més estesa i es podrà valorar millor la seva eficàcia.

Diumenge, primeres vacunacions

La residència Mil·lenari de Ciutat Vella serà primera de Barcelona a rebre la vacuna per la Covid-19, segons ha informat el departament de Salut. Aquest mateix diumenge dia 27 de desembre s’administraran les primeres dosis. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que s’ha triat una residència de cada regió sanitària per comenár la campanya de vacunació.

En total, aquest diumenge està previst administrar gairebé 1.600 dosis de la vacuna a tot Catalunya. La primera del país serà la residència Feixa Llaga de l’Hospitalet de Llobregat. Les previsions de Salut són que cada dilluns arribin a Catalunya unes 60.000 dosis de la vacuna, que s’administraran els dimarts. “És una estratègia que durarà setmanes”, ha dit Vergés. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa