Avís de l’Hospital del Mar: “La vacuna és el principi de la fi, però encara podem tenir rebrots”

El cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses i coordinador de la Unitat Covid-19 de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha alertat que la “vacuna és el principi de la fi, però encara podem tenir rebrots”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha reclamat que no s’abaixi la guàrdia en els pròxims mesos i ha demanat precaució aquestes festes: “Aquest any hauríem de fer una celebració de Cap d’Any austera i l’any que ve, si la vacuna funciona, es podria tornar a certa normalitat”.

Güerri ha assegurat que “fins que la immunitat no sigui complerta, la vacuna no serà efectiva”. Mentre això no passi, ha dit l’infectòleg de l’Hospital del Mar, “podem tenir un tercer i un quart rebrot”. Ara mateix hi ha 50 pacients ingressats a l’hospital, 10 més que la setmana passada tot i haver donat força altes. “En qualsevol moment es pot tornar a descontrolar”, ha advertit. “El missatge ha de ser que no ens de moure i que hem de mantenir el grup bombolla”, ha insistit.

El coordinador de Covid-19 de l’hospital barceloní ha insistit que les vacunes “són efectives i segures” i ha demanat responsabilitat als ciutadans per posar-se-la. “Hem de ser conscients que la pandèmia l’aturarem quan una majoria de població estigui vacunada”, ha dit. Güerri també ha aprofitat per recordar que “la recerca i la investigació són fonamentals” i que cal que els governs posin els mitjans necessaris perquè si algun dia hi ha una nova pandèmia “no torni a passar el mateix”.

Nou comentari