Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La meitat dels casos de Covid de Barcelona es concentren en una vintena de barris
  • CA

Més de la meitat dels casos de Covid-19 de Barcelona es concentren en una vintena de barris de la ciutat, segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). En les dues últimes setmanes de desembre es van registrar 6.425 positius a la capital catalana, pràcticament el doble que a la primera meitat del mes, una xifra que mostra una nova acceleració de la pandèmia, sobretot en els últims dies de l’any.

La concentració de casos es fa encara més evident quan es posen en un mapa. De fet, els 10 barris amb més casos de la ciutat suposen el 30% del total de positius, una tendència que es ve repetint en els últims mesos. La situació epidemiològica a Barcelona és delicada: mentre el nombre de casos segueix pujant, el risc de rebrot manté un descens progressiu i la velocitat de contagi torna a estar al voltant de l’1, però els experts avisen que en qualsevol moment es pot tornar a descontrolar per l’efecte del Nadal.

Barris amb més Covid-19

Sant Andreu de Palomar, amb 236 casos, encapçala la llista de barris amb més positius en els últims 14 dies, seguit de Sant Gervasi-Galvany (232), Sagrada Família (211) i la Nova Esquerra de l’Eixample (203). Molt a prop es troben el Carmel (199), les Corts (192) i la Vila de Gràcia (181). A l’extrem oposat hi ha Torre Baró (només 5 casos), la Clota (8), Can Peguera (8), la Marina del Prat Vermell (10) i Vallbona (11), que també són els barris amb menys població de Barcelona.

[Feu clic als diferents barris per veure el nombre de casos registrats entre el 17 i el 31 de desembre]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa