Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 30% dels positius de Barcelona es concentren en només 10 barris
  • CA

La segona onada de la Covid-19 podria entrar en una nova fase si, tal com apunten les dades epidemiològiques, les últimes restriccions aconsegueixen reduir al mínim la mobilitat dels barcelonins i deixar enrere el descontrol de les últimes setmanes. En l’últim mes, el 30% dels positius per coronavirus s’ha concentrat en només 10 barris, que sumen 5.700 de les gairebé 19.500 proves PCR positives que es van fer a l’octubre.

El Raval segueix sent el principal focus de propagació de la Covid-19 al centre de Barcelona, amb més de 1.100 casos en un mes. El segueixen de molt lluny Sant Andreu, el Poble-sec i Sant Antoni, amb poc més de 600 casos. El centre de la capital catalana és una de les zones més afectades per la pandèmia i registra les pitjors dades de tota la ciutat.

Distribució de casos per barris / ASPB

Les dades milloren

La setmana passada el virus va alentir la seva propagació i es van registrar uns 500 casos menys, segons les dades provisionals de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Encara que les pròximes actualitzacions redueixin aquest descens, les autoritats sanitàries consideren que Catalunya en general i Barcelona en particular podrien entrar aviat en una fase de “mitigació del virus” gràcies a l’efectes de les noves restriccions, tot i que demanen “no abaixar la guàrdia”.

De fet, és la primera vegada en un mes que el nombre de positius no es dispara i pràcticament tots els districtes registren millors dades que la setmana anterior. Només Sant Andreu i Sant Martí registren un lleuger increment dels positius. El risc de rebrot a Barcelona segueix baixant i en una setmana ha baixat de 1.018 a 799, mentre que la taxa de propagació ha passat d’1,65 a 1,13. Són dos indicadors clau que mostren la reversió de la situació, tot i que la incidència acumulada segueix per sobre dels 700 casos per cada 100.000 habitants, més del triple que a principis d’octubre.

Casos per districte / ASPB

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa