Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Nadal accelera els contagis i els hospitals comencen a ressentir-se
  • CA

Els contagis de les festes de Nadal comencen a arribar i mostren un increment important del nombre de casos positius. Segons les dades de l’Agència de Salut Públic de Barcelona (ASPB), en només tres dies d’aquesta setmana s’han detectat gairebé 2.000 casos a la capital catalana, una xifra que en part s’explica perquè el dia de Nadal i de Sant Esteve es van fer molt poques proves, per la qual cosa hi ha hagut un efecte tap.

La setmana passada ja s’havia tancat amb una tendència negativa. Les dades del departament de Salut indiquen que a la setmana del 21 al 27 de desembre es van registrar 2.820 contagis a la ciutat, un 6,8% més que la setmana anterior. La menor quantitat de proves PCR i tests d’antígens fets durant les festes ha provocat que hi hagi una major taxa de positius, que s’ha enfilat fins al 6,17% de totes les proves. La situació als hospitals també comença a complicar-se i s’han ingressat 276 persones aquesta setmana, a més de produir-se 55 morts.

Tot i això, la bona evolució tant del risc de rebrot –que se situa en 335 punts i és el més baix en dues setmanes– com la velocitat de contagis (Rt) –que cau fins a l’1,04– ofereixen certa esperança de poder contenir la pandèmia a només 10 dies del retorn a les escoles, un dia marcat en vermell per les autoritats sanitàries i educatives perquè la reobertura dels centres serà un bon indicador de les previsions de la pandèmia per les pròximes setmanes.

Casos per districte

La setmana passada 8 dels 10 districtes de la ciutat van registrar petits increments en el nombre de contagis, que no obstant això ja s’han doblat respecte a fa només 15 dies. Només Sants-Montjuïc (13 casos menys) i Sant Martí (16 menys) han millorat lleugerament les dades de la setmana anterior. Nou Barris (61 casos més), Gràcia (+58) i Sarrià-Sant Gervasi (+53) són els districte on més han augmentat els positius durant l’última setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa