Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Set districtes registren el doble de contagis a les portes del Nadal
  • CA

L’evolució de la pandèmia de Covid-19 a Barcelona segueix amb la tendència negativa de les últimes setmanes i fins a set districtes de la ciutat han registrat el doble de positius a les portes del Nadal. Segons les dades de l’Agència de Salut Púbica de Barcelona, entre el 14 i el 20 de desembre –última amb dades consolidades– a la capital catalana es van detectar 2444 casos de Covid-19, un 66% més que els set dies anteriors.

Una part d’aquest increment es pot explicar per la campanya de tests massius engegada pel departament de Salut a diferents barris de la ciutat per buscar asimptomàtics i trencar les cadenes de transmissió. Però la majoria de nous contagis provenen de la propagació orgànica del virus, ja que el testeig massiu de Salut només ha detectat 85 positius després de 27.000 proves.

Casos per districte 

L’Eixample, amb 391 casos –gairebé el doble que els 198 de la setmana anterior–, és la zona amb més positius, tot i que era d’esperar perquè també és el districte més poblat de Barcelona. Sarrià Sant-Gervasi (215), Gràcia (155), Horta-Guinardó (294), Nou Barris (258), Sant Andreu (249) i Sant Martí (337) són els altres districtes on el nombre de casos d’ha multiplicat per dos.

Pel que fa al conjunt de la ciutat, el risc de rebrot es consolida per sobre dels 330 punts –tot i el lleuger descens dels últims dies– i la velocitat de contagi (Rt) ha començat a baixar de manera progressiva i se situa en 1,38, lluny de l’1,69 que va registrar fa vuit dies. La pressió hospitalària es manté alta amb 230 ingressats i 51 defuncions a dia 20 de desembre, les xifres més altes des de la primera setmana del mes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa