Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els cribratges de Salut només detecten 85 positius després de 27.000 proves
  • CA

Els cribratges que el departament de Salut ha dut a terme a Barcelona durant el mes de desembre només han detectat 85 positius d’entre més de 27.000 persones, segons les dades que ha facilitat la pròpia conselleria. Aquestes setmanes prèvies al Nadal, Salut ha intensificat la cerca d’asimptomàtics per intentar trencar les cadenes de transmissió, però la positivitat dels cribratges ha sigut molt menor que en anteriors campanyes.

Tot i això, Salut ha anunciat que seguirà fent tests massius a la capital catalana –aquests dies començaran al CAP Casanova i al CAP Compte Borrell–, especialment després de Nadal, quan tornaran a fer proves a la població de Sarrià-Sant Gervasi, Nou Barris i Sant Martí. El departament combina aquests cribratges amb una prova pilot a les farmàcies de les Corts, que reparteixen kits de PCR gratuïts perquè els veïns es puguin fer la prova a casa i tornar la mostra.

Mostreig voluntari

Uns 32.600 veïns de les Corts han començat a rebre avisos per carta o a través d’un missatge de text convidant-los a participar del cribratge. Els qui decideixen fer-se la prova PCR només hauran d’anar a qualsevol farmàcia que formi part del programa pilot per recollir el kit d’automostra de saliva –també rebrà instruccions sobre com fer-lo servir– i l’haurà de tornar al mateix establiment abans de les 12 del migdia del dia següent. La mostra s’enviarà als laboratoris de Sant Joan de Déu o del Clínic, que comunicaran el resultat en 24 hores.  

La prova pilot durarà fins al 22 de gener i el departament de Salut té previst estendre-la a altres zones si dona resultats positius. Salut Pública defensa que amb aquest mètode “es dona resposta als aspectes de fiabilitat del test, recollida fàcil i àgil de les mostres, seguretat tant per l’usuari com per al farmacèutic, i traçabilitat del procés mitjançant el registre i notificació en una aplicació informàtica per garantir en tot moment la qualitat del servei”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa