Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut inicia un programa pilot per fer cribratges a les farmàcies

L’Agència de Salut Pública de Catalunya posarà en marxa un programa pilot per fer cribratges a les farmàcies del districte de les Corts de Barcelona amb l’objectiu de millorar la detecció de casos asimptomàtics i trencar cadenes de transmissió de la Covid-19. Un total de 50 establiments distribuiran kits de PCR, que seran gratuïts, a persones d’entre 30 i 59 anys.Salut Pública vol aprofitar l’experiència de les farmàcies en programes similars, com el detecció precoç de càncer de còlon i recte, per estendre els esforços de cribratge a més àmbits.

A partir d’aquest dimecres, uns 32.600 veïns de les Corts han començat a rebre avisos per carta o a través d’un missatge de text convidant-los a participar del cribratge. Els qui decideixen fer-se la prova PCR només hauran d’anar a qualsevol farmàcia que formi part del programa pilot per recollir el kit d’automostra de saliva –també rebrà instruccions sobre com fer-lo servir– i l’haurà de tornar al mateix establiment abans de les 12 del migdia del dia següent. La mostra s’enviarà als laboratoris de Sant Joan de Déu o del Clínic, que comunicaran el resultat en 24 hores.  

Expansió a més llocs

La prova pilot durarà fins al 22 de gener i el departament de Salut té previst estendre-la a altres zones si dona resultats positius. Salut Pública defensa que amb aquest mètode “es dona resposta als aspectes de fiabilitat del test, recollida fàcil i àgil de les mostres, seguretat tant per l’usuari com per al farmacèutic, i traçabilitat del procés mitjançant el registre i notificació en una aplicació informàtica per garantir en tot moment la qualitat del servei”.

Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), les Corts és el districte de Barcelona que menys casos de Covid-19 ha registrat aquestes últimes setmanes. Durant el mes de desembre, per exemple, només n’han detectat 110, lluny dels gairebé 400 de l’Eixample o els 350 de Nou Barris i Sant Martí. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa