Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut només ha vacunat el 0,1% dels barcelonins en una setmana
  • CA

El departament de Salut només ha pogut vacunar 1.634 persones a Barcelona en una setmana degut a diversos problemes logístics i a la falta de personal mèdic disponible per dur a terme la campanya de vacunació durant les festes de Nadal. Això vol dir que fins ara només el 0,1% dels barcelonins ha rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer, segons les dades de la conselleria. Es tracta d’una xifra de vacunacions similar a la que s’ha dut a terme al conjunt de Catalunya i també a altres comunitats com el País Valencià.

Aquest matí, el cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha acusat els governs europeus de “voler córrer massa” a l’hora de començar la campanya de vacunació contra la Covid-19. L’epidemiòleg ha recordat que les autoritats europees “van accelerar l’aprovació de la vacuna” perquè es pogués començar a repartir abans de Cap d’Any, quan “molts governs esperaven iniciar les vacunacions després de Reis”.

Falten neveres

Fonts de Salut ha explicat que bona part del retard de la vacunació es deu a la falta de neveres per transportar les vacunes un cop descongelades, ja que es tracta d’un model específic que exigeix Pfizer. “Moltes neveres per transportar les vacunes van quedar atrapades al túnel de Calais durant el tancament fronterer amb el Regne Unit”, han assegurat les mateixes fonts. A partir d’aquesta setmana haurien de ser totes a Catalunya i, per tant, el transport s’hauria de poder fer en condicions de seguretat.

A més, el fet que la vacunació s’hagi començat per les residències exigeix que demanar el consentiment als familiars. “Tothom ha de donar el vistiplau per poder ser vacunat i, en el cas de la gent gran a les residències, sovint cal el consentiment de familiars, un fet que fa més feixucs el procediment”, expliquen des de Salut. El departament també ha trobat molts problemes per quadrar els horaris de les infermeres encarregades de la vacunació i això ha obligat a retardar moltes vacunacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa