Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament estudia retirar la llosa de Sant Antoni després de Nadal

No fa ni un mes l’Ajuntament de Barcelona anunciava la retirar la llosa de Sant Antoni abans que acabi l’any, per acabar amb els plans provisionals i fer obres definitives en aquesta via. No obstant, ara aquesta intensa reivindicació veïnal probablement s’endarrerirà una mica a petició dels propis afectats.

El motiu és ben senzill: minimitzar l’afectació de les obres durant el Nadal, el moment de l’any en què el comerç de barri registra alts volums de negoci que li salven la temporada sencera. Així, l’operació municipal per treure la llosa passaria a principis de 2023, segons ha explicat el regidor del districte de l’Eixample, Pau Gonzàlez, al TOT Barcelona.

“Vam dir que podíem començar-la a treure a finals d’any, però els comerciants ens han dit que Nadal és un moment important i que potser és millor començar una mica més tard”, afirma Gonzàlez. És per això que obre la porta a un canvi de dates. “El que diem als veïns i als debats institucionals és que traurem la llosa com més aviat millor i farem el millor projecte per la ronda pels pròxims 20 anys“, defensa.

La nova ronda de Sant Antoni

A banda de la data, un altre debat sobre aquesta reforma és l’aplicació intacta o actualitzada del projecte que es va aprovar fa 4 anys. Pau Gonzàlez és partidari de fer modificacions al pla inicial: “Hi ha marge de treball amb veïns i veïnes, perquè el projecte de 2018 té algunes coses que no podem fer avui, com un carril bici central, perquè ja no ho fem a la ciutat”, diu. De fet, ha assegurat que aquesta via per les bicis al mig del carrer suposa “una mirada antiga” en l’urbanisme de la capital. De totes maneres, hi ha excepcions i actualment se n’estan construint “en avingudes com la de la Meridiana, que té unes condicions que no són les mateixes que la ronda de Sant Antoni”, matisa el regidor.

Aquests debats passen per l’espai de treball obert entre l’Ajuntament i entitats del barri de Sant Antoni i del Raval. “No hem d’oblidar que aquest és un espai fronterer”, convé Gonzàlez. “Trobarem un consens com més aviat millor i amb el projecte pels pròxims anys”, afirma, convençut. A diferència del que s’ha publicat a altres mitjans, que asseguraven que el PSC pilotaria el projecte a través de l’Institut de Mercats, el regidor de l’Eixample assegura rotund que no és així i que seguirà en mans dels comuns. “Evidentment, les transformacions de l’espai públic les fa Ecologia Urbana i les fa una empresa com BIMSA. L’Institut de Mercats fa una gran feina de renovació i construcció de mercats, però allà ja no hi ha un mercat“, explica. “La retirada d’una llosa que està a l’espai públic l’ha de fer qui té competències en espai públic. Això és tan evident que em sobta llegir el contrari als mitjans de comunicació”, conclou.

Més notícies
El regidor del districte de l'Eixample i d'Educació, Pau Gonzàlez, atén al TOT Barcelona per fer una entrevista / Jordi Play

Pau Gonzàlez: “L’especulació no ens pot fer frenar la superilla”

Notícia: Pau Gonzàlez: “L’especulació no ens pot fer frenar la superilla”
Comparteix
El regidor de l'Eixample i d'Educació assegura que les discrepàncies amb el PSC són "molt menors"
Notícia: Pau Gonzàlez: “L’especulació no ens pot fer frenar la superilla” - Mobile
La llosa de l'antic mercat provisional de Sant Antoni, a la ronda / MMP

‘Mea culpa’ municipal per la llosa de Sant Antoni: “Hem trigat moltíssim”

Notícia: ‘Mea culpa’ municipal per la llosa de Sant Antoni: “Hem trigat moltíssim”
Comparteix
El govern Colau reconeix que va aparcar el projecte de 2018 per la superilla del carrer Borrell
Notícia: ‘Mea culpa’ municipal per la llosa de Sant Antoni: “Hem trigat moltíssim” - Mobile
La llosa de l'antic mercat provisional de Sant Antoni, a la ronda / MMP

Clam al Síndic per la conflictiva llosa de Sant Antoni

Notícia: Clam al Síndic per la conflictiva llosa de Sant Antoni
Comparteix
La primera visita de Bondia als barris recull la desesperació veïnal per la situació de la Ronda
Notícia: Clam al Síndic per la conflictiva llosa de Sant Antoni - Mobile
Recreació de l'aspecte de la reforma de la Via Laietana a l'alçada de la plaça Antoni Maura / Ajuntament de Barcelona

10 canvis immediats a Via Laietana per l’inici d’obres

Notícia: 10 canvis immediats a Via Laietana per l’inici d’obres
Comparteix
La reforma comença amb poca afectació viària al març però prem l'accelerador a l'abril
Notícia: 10 canvis immediats a Via Laietana per l’inici d’obres - Mobile

Nou comentari

Comparteix