Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Mea culpa’ municipal per la llosa de Sant Antoni: “Hem trigat moltíssim”

El govern municipal entona el mea culpa i promet ara als veïns que retirarà la llosa de Sant Antoni aquest mateix any. L’Ajuntament preveu urbanitzar l’espai de forma definitiva “el més aviat possible” i tenir-ne més cura fins que es materialitzi la reforma. 

El nou regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez (Bcomú), ha donat la raó als veïns en una intervenció al plenari municipal aquest divendres: “Hem trigat moltíssim a treure la llosa, ho hem de reconèixer”. Ho ha dit en el debat d’una proposició de JxCat, que s’ha aprovat per unanimitat. A la votació ha assistit una delegació de la plataforma ciutadana creada específicament per la situació de la Ronda, que han mostrat una pancarta des de la tribuna de la sala de plens. 

“En pocs dies seurem amb els veïns amb un calendari concret”, ha promès Gonzàlez. El regidor ha assumit el 2021 el districte que portava el comú Jordi Martí Grau. Ha acceptat que “cal treure la llosa com abans millor” i l’ha definit com “l’última de les provisionalitats” derivada de la llarga rehabilitació del mercat de Sant Antoni. La llosa, de fet, es va col·locar sobre l’asfalt per poder instal·lar-hi la carpa provisional dels venedors i un cop estrenat el nou mercat no s’ha retirat ni s’ha reobert el trànsit, el que ha generat un no-lloc amb usos incívics, brutícia i petita delinqüència.

Gonzàlez ha reconegut que el projecte de remodelació de la ronda elaborat el 2018, que s’havia anunciat fins i tot amb recreacions virtuals, va quedar aparcat per la superilla del carrer Borrell, buc insígnia de l’urbanisme que propugnen els comuns. “Quan estàvem transformant tots els entorns de Sant Antoni vam veure que [el projecte de la ronda] no responia a les mateixes necessitats que estàvem treballant”. “Hem anat massa lents”, ha insistit. 

Imatge de la ronda Sant Antoni. / Ajuntament

No obstant, ha negat que l’Ajuntament no hagi dialogat amb els veïns, com li retreia l’oposició: “Hi hem parlat i hi hem treballat els últims anys, no ho hem descobert ara com alguns grups municipals”. És més, ha convertit en una “prova” d’això la reculada municipal en la segona urbanització tàctica que van proposar als veïns enlloc d’executar ja la reforma. “Abans d’acabar l’any començarem la retirada de la llosa i quan surti ja hem d’urbanitzar la ronda del segle XXI”, ha assegurat. Finalment ha subratllat que la llosa “no és la causa dels problemes” socials a la zona, com un mercat de la misèria, però ha concedit que “ha agreujat l’efecte frontera” entre Raval i Eixample.

Elsa Artadi (JxCat) ha assaborit la victòria i ha enumerat totes les ocasions en les que el govern Colau ha descartat fer realitat la remodelació promesa. De pas, ha posat l’accent en la superilla que li va passar per davant a la ronda i ha atribuït el canvi d’actitud municipal al ressò de la reivindicació veïnal a la premsa: “Per una bona foto a Borrell els vau abandonar i per una mala foto ara els recupereu”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: RepensemJanezSanz a febrer 25, 2022 | 20:49
    RepensemJanezSanz febrer 25, 2022 | 20:49
    Doncs la Janet Sanz ja va xiulant per twiter com si fos un favor de l'Ajuntament. Ella i la seva Barcelona en colorines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa