Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mobilització contra la polèmica llosa de Sant Antoni
  • CA

Veïns de l’Eixample han sortit al carrer aquest vespre per reclamar que l’Ajuntament acceleri la retirada de la conflictiva llosa de la ronda de Sant Antoni. La Plataforma d’Afectats per la Llosa de Sant Antoni ha convocat la concentració aquest dijous, la vigília del ple municipal d’aquest divendres, en què el grup de Junts presentarà una proposició per reclamar que es tregui la cobertura que es va instal·lar el 2009 per al mercat provisional i que mai no s’ha retirat per restablir la circulació al tram. Es preveu que la petició obtingui el suport de tots els partits, també de les dues forces del govern.

“La mala gestió de l’Ajuntament ha fet derivar que ens organitzem per reclamar la retirada de la llosa”, ha explicat la plataforma d’afectats en un missatge a Twitter. A la mobilització s’han sumat regidors de Junts, inclosa la seva líder a l’Ajuntament, Elsa Artadi. També era present el president del grup municipal del PP, Josep Bou, i de Valents, Eva Parera.

L’Ajuntament va realitzar una intervenció d’urbanisme tàctic sobre la llosa. En comptes de pacificar la via, l’esplanada ha atret usos incívics, un mercat de la misèria i petita delinqüència.

Els veïns ja van fer palès el seu disgut en una visita recent del síndic de Barcelona, David Bondia, a Sant Antoni. La llosa va acaparar la majoria d’intervencions i les més airades d’un acte per recollir queixes i suggerències del veïnat.

“Albert Batlle només ens ofereix un pedaç!”, es queixava una veïna. Es referia a la reunió mantinguda la vigília entre la Plataforma d’Afectats per la Llosa de Sant Antoni i el tinent de seguretat, que els va anunciar que hi hauria una patrulla de la Guàrdia Urbana a la llosa cada dia i les 24h

Just abans de la manifestació i que la controvèrsia tornés a airejar-se al ple municipal, el govern municipal va avançar aquest dimecres que s’atendrà la reclamació de la plataforma veïnal. L’Ajuntament preveu ara que la llosa sigui aixecada en els pròxims mesos i, en tot cas, abans de les eleccions de maig de 2023. La decisió és tot un viratge del govern municipal, que apostava per mantenir l’esplanada, actuant-hi a sobre per acondicionar-la i fer del tram un espai en exclusiva per a vinanants.

Més notícies
Parada buida dins del renovat mercat del Bon Pastor / Jordi Play
El nou mercat del Bon Pastor, amb l’aigua al coll
Notícia: El nou mercat del Bon Pastor, amb l’aigua al coll
Comparteix
La factura de la llum, la competència del Lidl i l'escàs volum de clients ofega els paradistes
Una resident d'un geriàtric atesa durant la pandèmia, en una imatge d'arxiu / Europa Press (David Zorrakino)
Oposició a una residència perquè el Govern la cedeixi a una empresa
Notícia: Oposició a una residència perquè el Govern la cedeixi a una empresa
Comparteix
Familiars i treballadors d'un centre de la Bordeta demanen que una fundació mantingui la gestió

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa