Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Oposició a una residència perquè el Govern la cedeixi a una empresa
  • CA

Familiars i treballadors de la residència de la gent gran Mossèn Vidal i Aunós, al barri de la Bordeta de Barcelona, s’oposen a la decisió de la Generalitat que una fundació deixi de gestionar el centre i adjudicar-lo a una empresa privada. En aquest cas, el Departament de Drets Socials ha atorgat el timó del geriàtric a l’empresa L’Onada Serveis Assistencials, una de les principals gestores de residències a l’Estat espanyol, on administra 30 centres assistencials. La societat la dirigeix la presidenta de la patronal Associació Catalana de Recursos Assistencials, Cinta Pascual, i va declarar que va facturar 34,7 milions d’euros el 2019.

“Ens preguntem per què la Conselleria maltracta els residents des de 2016, fent adjudicacions a empreses que només volen fer negoci“, es pregunten en un comunicat. La Fundació Vella Terra s’ha encarregat del centre des del 2020, quan l’asil va ser intervingut en els primers mesos de la pandèmia.

La Generalitat va confiar en la fundació poc després que es fes públic un vídeo que demostrava que un gericultor abusava sexualment d’una resident. Les imatges les va enregistrar la filla de la víctima amb una càmera que va ocultar a l’habitació. En aquell moment, una altra de les grans empreses del sector geriàtric, Eulen, administrava la residència.

Aquesta fundació es va trobar una residència devastada, amb residents en un estat anímic i físic tan deteriorat que calia fer una tasca intensa de recuperació i d’organització dels serveis”, asseguren familiars i treballadors del geriàtric. La Fundació Vella Terra ja havia administrat l’asil fins al 2016, quan la Generalitat va decidir treure la gestió a concurs.

Els familiars i els treballadors elogien la tasca de la fundació i asseguren que és “inqüestionable” la recuperació dels residents. “Per tot això, és fonamental pel benestar dels residents, i la conseqüent tranquil·litat dels familiars i treballadors, que Fundació Vella Terra continuï gestionant la residència”, reclamen. Per això, han presentat una reclamació signada per familiars i personal de la residència al Departament de Drets Socials on preguen que la gestió no canviï de mans.

Més notícies
Manifestants contra la guerra a Ucraïna concentrats a plaça Catalunya / ACN
Els ucraïnesos fan reflotar el “No a la guerra” a Barcelona
Notícia: Els ucraïnesos fan reflotar el “No a la guerra” a Barcelona
Comparteix
Unes 600 persones es congreguen a la plaça Catalunya i preparen noves accions de protesta
L'Ajuntament retirarà les parades que van succeir els antics ocellaires / MMP
Els ocellaires de la Rambla busquen una via al Parlament per evitar tancar
Notícia: Els ocellaires de la Rambla busquen una via al Parlament per evitar tancar
Comparteix
Necessiten recollir 50.000 signatures per tramitar una ILP que els reconegui patrimoni cultural immaterial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa