Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es reactiva el segon jutjat de delictes lleus de Barcelona
  • CA

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha accedit a reactivar el segon jutjat de delictes lleus, com demanava Junts per Catalunya, així com el món econòmic i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). “Aquest matí la jutgessa degana de Barcelona, Cristina Ferrando, ha presidit junta de jutges d’instrucció de la ciutat de Barcelona per tractar un únic punt del dia”, precisament l’activació d’aquest segon organisme judicial, com ha informat aquest dimecres el màxim òrgan judicial del país, a través d’un breu comunicat.

“En aquesta junta s’ha aprovat proposar la reactivació de la guàrdia del segon jutjat de delictes lleus per un període inicial de 6 mesos, sens perjudici que es pugui prorrogar segons les xifres d’evolució de la delinqüència i també tenint en compte que en aquests moments s’estan assenyalant judicis per al mes d’agost de fets que han ocorregut el mes de març”, han detallat.

La líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, i la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ja havien reclamat aquest mes de març que es reobrís el segon jutjat de la capital per resoldre delictes lleus, com també havien fet el TSJC i les organitzacions econòmiques de la ciutat. Artadi va alertar que l’embut generat per l’acumulació de denúncies que triguen a resoldre’s genera “impunitat als delinqüents i indefensió ciutadana”, havia afirmat la formació independentista en un comunicat.

Cada dia es cometen una mitjana de 25 robatoris amb violència a la ciutat, això és, 178 a la setmana i un total de 10.957 en un any. Són les xifres corresponents a l’any 2021 facilitades per la Guàrdia Urbana. Els objectes més sostrets en els robatoris amb violència d’aquest 2021 han estat els mòbils (46%), les bosses de mà (21%) i els rellotges (7%). I molts dels autors, són reincidents, que aconsegueixen escapolir-se de la justícia justament perquè la llei acaba emparant aquesta reincidència i els jutjats estan col·lapsats.

Més notícies
Ciutat de la Justícia, on s'aglutinen sales i jutjats d'instrucció / Wikimedia - Zarateman
Junts apressa a reobrir el segon jutjat a Barcelona per delictes lleus
Notícia: Junts apressa a reobrir el segon jutjat a Barcelona per delictes lleus
Comparteix
Artadi i Ciuró urgeixen a recuperar-lo davant de l'augment de denúncies de furts al decaure la pandèmia
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra / CME
El món econòmic i el TSJC pressionen per un jutjat extra de delictes lleus
Notícia: El món econòmic i el TSJC pressionen per un jutjat extra de delictes lleus
Comparteix
Demanen restablir el segon jutjat de guàrdia per accelerar judicis sobre delictes com furts o robatoris amb violència
Compres de Nadal i aparadors decorats al Passeig de Gràcia / Jordi Play
Els Mossos volen que els vigilants dels comerços també controlin el carrer
Notícia: Els Mossos volen que els vigilants dels comerços també controlin el carrer
Comparteix
La policia enguany ha detingut 1.105 persones a l’Eixample per robatoris, furts i estafes en zones comercials com el passeig de Gràcia
El segon jutjat de delictes menors, ja només pendent del ministeri de Justícia
Notícia: El segon jutjat de delictes menors, ja només pendent del ministeri de Justícia
Comparteix
Ada Colau i Ester Capella demanen celeritat al govern de Pedro Sánchez per desencallar el tribunal i donar sortida a 6.000 judicis pendents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa