Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts apressa a reobrir el segon jutjat a Barcelona per delictes lleus
  • CA

La líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, i la conseller de Justícia, Lourdes Ciuró, han demanat aquest dimarts que reobri el segon jutjat de la capital per resoldre delictes lleus, una demanda que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i organitzacions econòmiques de la ciutat també han instat que s’acceleri. Les dues dirigents juntistes han coincidit a apressar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a habilitar la instància judicial especialitzada en petita delinqüència. A més, Artadi ha alertat que l’embut generat per l’acumulació de denúncies que triguen a resoldre’s genera “impunitat als delinqüents i indefensió ciutadana”, ha afirmat la formació independentista en un comunicat.

En una intervenció al Parlament, on és diputada, Artadi ha subratllat que la inseguretat és “la principal preocupació” de la ciutadania de Barcelona, segons el baròmetre municipal que l’Ajuntament elabora cada sis mesos. “No és una percepció, ho diuen les dades, ho diu l’enquesta de victimització: al llarg de l’any, 1 de cada 3 persones a Barcelona serà víctima d’un delicte. Aquestes són les mateixes dades que teníem els anys 80, la mateixa inseguretat i la mateixa delinqüència“, ha equiparat l’alcaldable de Junts.

Artadi ha avisat que els delictes lleus afecten “la llibertat de moviments, especialment de les dones, la llibertat sexual, laboral i econòmica”, i ha afegit que “ataca directament la igualtat d’oportunitats, doncs són els barris més vulnerables aquells que s’estan degradant de manera més ràpida”. Alhora, ha advertit contra “un perillós discurs populista de l’extrema dreta” que ha opinat que està trobant en la inseguretat terreny fertil per créixer.

La cap de Junts al consistori ha assenyalat que el segon jutjat que reclama ha de suposar un reforç per celebrar judicis ràpids “per casos com pot ser delictes de robatori amb violència a la via pública, que s’haurien de resoldre en 15 dies, però que han arribat a judicis 11 mesos després dels fets”, s’ha queixat. Artadi ha lamentat que “la lentitud exasperant a l’hora de celebrar judicis genera un problema greu d’eficiència en el sistema de justícia”. Alhora, també ha instat a modificar el Codi Penal per castigar amb més contundència la multireincidència delictiva, una demanda que l’alcaldessa Ada Colau i el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, també han reiterat en diferents ocasions.

Per la seva banda, Ciuró ha explicat que el CGPJ té la petició del Departament de Justícia perquè reobri el segon jutjat des de fa setmanes. “En el seu moment es va evidenciar que era un jutjat efectiu perquè quan estava obert va permetre reduir d’11 mesos a 15 dies el temps d’assenyalament per aquests judicis ràpids”, ha destacat la consellera. A més, l’ha considerat imprescindible per descongestionar el jutjat de denúncies per furts a Barcelona, que han augmentat a mesura que la pandèmia s’ha moderat. “Provoquen inseguretat, dificulten la convivència i donen una imatge de capital del país abonada al delicte”, ha dit.

Més notícies
Cotxes i motos circulen per un punt de la Ronda del Mig de Barcelona / Pau Cortina (ACN)
Els jutges apel·len a les rendes baixes per tombar la ZBE de Colau
Notícia: Els jutges apel·len a les rendes baixes per tombar la ZBE de Colau
Comparteix
El TSJC esmenta sectors desfavorits i els autònoms per posar contra les cordes la mesura estrella de l'alcaldessa per reduir la contaminació
Incidents durant el clàssic del FC Barcelona i el Reial Madrid a la capital catalana del 18 de desembre de 2019, arran de la convocatòria de Tsunami Democràtic / David Zorrakino (Europa Press)
Any i mig de presó per disturbis a l’acte de Tsunami Democràtic al Camp Nou
Notícia: Any i mig de presó per disturbis a l’acte de Tsunami Democràtic al Camp Nou
Comparteix
Un home de 29 anys ha estat condemnat per un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat durant el clàssic del 18 de desembre de 2019
Cotxes i motos circulen per un punt de la Ronda del Mig de Barcelona / Pau Cortina (ACN)
Els jutges apel·len a les rendes baixes per tombar la ZBE de Colau
Notícia: Els jutges apel·len a les rendes baixes per tombar la ZBE de Colau
Comparteix
El TSJC esmenta sectors desfavorits i els autònoms per posar contra les cordes la mesura estrella de l'alcaldessa per reduir la contaminació
Circulació de vehicles per la ronda Litoral de Barcelona en una imatge d'arxiu
L’oposició acusa ara Colau de perpetrar un nyap amb la ZBE
Notícia: L’oposició acusa ara Colau de perpetrar un nyap amb la ZBE
Comparteix
Els rivals del govern local li retreuen poc rigor, tot i que cap partit va votar en contra de l'ordenança anul·lada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa