Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició acusa ara Colau de perpetrar un nyap amb la ZBE
  • CA

Les sentències que posen en qüestió la continuïtat de la Zona de Baixes Emissons (ZBE) i les restriccions al trànsit per intentar reduir la contaminació han ofert nova munició a l’oposició per carregar contra el bipartit de comuns i socialites que encapçala l’alcaldessa Ada Colau. Si bé cap partit va votar en contra de l’ordenança que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya revoca ara, tots els rivals del govern municipal han retret aquest dilluns manca de rigor en la normativa que sustenta les limitacions en horari laboral a la circulació de vehicles sense etiqueta ambiental, que l’Ajuntament ha aclarit que, per ara, continua vigent mentre que no es dicti una resolució ferma.

El principal partit de l’oposició, ERC, ha subratllat que ja va advertir de la manca d’informes i de documentació que amparés les restriccions a la circulació, un dels arguments que els jutges al·leguen per tomar la ZBE. El regidor republicà Max Zañartu ha parlat de “manca de rigurositat” de l’executiu municipal a l’hora de escurçar el models de vehicles que permet que transitin per la ciutat de 07.00 a 20.00 hores de dilluns a divendres. Alhora, Zañartu veu en el pronunciament del TSJC una “oportunitat” per replantejar la ZBE perquè sigui més “eficient” i “equitativa”, un aspecte que troben a faltar algunes de les entitats demandants i que els magistrats subratllen en les resolucions.

Per la seva banda, Junts i Cs han coincidit en definir de “nyap” el reglament que fonamenta les restriccions. Els juntistes han recordat que són favorables a la ZBE, però matisen que advocaven perquè s’implantés de forma “racional i progressiva”. El grup d’Elsa Artadi també pensa que “calia modelar algunes mesures” de l’ordenança, que diu que es va acabar implantant “sense diàleg ni consens”.

La presidenta de Cs a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha parlat de “nyap ideològic”, “aplicar sense rigor i sense consens” i que “perjudica els més vulnerables”. Alhora, la dirigent liberal ha demanat que es paralitzin les multes en tràmit.

Per la seva banda, Valents ha titllat la ZBE d'”injusta i desproporcionada per a molts autònoms que tenien cotxes antics, però que no necessàriament contaminaven més que altres de nous”. Alhora, el PP ha definit les restriccions al trànsit com a “polítiques equivocades imposades per motius ideològics” i que ha apuntat que “limiten el creixement econòmic”. Els populars han opinat que les mesures s’haurien d’haver estès de forma gradual i que la implantació de la ZBE no s’ha acompanyat d’un augment suficient dels serveis de transport públic. L’ordenança de la ZBE a Barcelona es va aprovar el desembre de 2019 amb el suport de comuns, PSC, ERC i Junts, mentre que Cs, PP i Barcelona pel Canvi -ara rebatejat com Valents- es van abstenir.

Més notícies
Protesta de cotxes històrics al passeig de Gràcia contra la ZBE / SB
Els conductors artífexs de la fi de la ZBE demanen circular ja sense traves
Notícia: Els conductors artífexs de la fi de la ZBE demanen circular ja sense traves
Comparteix
Una de les entitats demandants sol·licita que els cotxes exclosos tornin a transitar encara que l'Ajuntament presenti recurs
Cartell indicatiu de la ZBE / ACN
El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”
Notícia: El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”
Comparteix
El tribunal afirma que l'Ajuntament no justifica prou bé la mesura i considera que sobrepassa les seves competències
Marxa lenta de camioners a Barcelona contra l'encariment del carburant / Jordi Bataller / ACN
Els transportistes causen retencions contra l’encariment del carburant
Notícia: Els transportistes causen retencions contra l’encariment del carburant
Comparteix
Centenars de camioners s'uneixen a la marxa lenta de protesta que ha circulat per les rondes de Barcelona
D’esquerra a dreta: L’Steven, el Yurii, l’Anastasiia Prokopchuk, l’Arina, l’Olena i el Volodymyr Baranetskyi
D’Ucraïna a Barcelona: el periple de 3.000 quilòmetres de la petita Arina
Notícia: D’Ucraïna a Barcelona: el periple de 3.000 quilòmetres de la petita Arina
Comparteix
El viatge d’una família ucraïnesa que ha fugit de la guerra amb Rússia gràcies a un voluntari anglès

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Karla a març 21, 2022 | 21:23
    Karla març 21, 2022 | 21:23
    Gràcies a.la oposició, tenim el què tenim....tots de perfil, tocar els nassos és la única.cosa que sabeu.fer els polítics, fotre a la gent amb pocs ingressos i limitar los la mobilitat...sou uns genis!!! Es fàcil legislar quan.s.està forrat oi
    • Icona del comentari de: Anònim a març 23, 2022 | 01:36
      Anònim març 23, 2022 | 01:36
      tenen ànsia viva per ser polítics i legislar (cobrant eh!)
  2. Icona del comentari de: Vendetta a març 21, 2022 | 22:00
    Vendetta març 21, 2022 | 22:00
    Fora colau dels nostres barris
  3. Icona del comentari de: Català a març 22, 2022 | 08:22
    Català març 22, 2022 | 08:22
    Sort que no visc a Can Fanga!. Si em perdo no m'hi busqueu; és més probable que em trobeu dalt Les Agudes o a la Pica del Canigó.
  4. Icona del comentari de: Barceloní. a març 23, 2022 | 08:37
    Barceloní. març 23, 2022 | 08:37
    Un altre nyap de Colau& cia. Encara que ja no ve pas d'un.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa