Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les famílies de l’escola tancada a Barcelona exigeixen solucions a Cambray
  • CA

Famílies del col·legi Mary Ward, tancat de forma brusca a Barcelona, s’han concentrat aquest dimarts davant de la seu del Departament d’Educació per exigir al conseller Josep Gonzàlez Cambray que busqui una solució per als escolars del centre, que s’han quedat de sobte sense plaça on ser escolaritzats quan el curs es reprengui el pròxim setembre. L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del Mary Ward ha difós un comunicat en què proposa a Educació que permeti “augments de ràtio i creació de noves línies concertades” en altres centres educatius per encabir els infants matriculats fins ara en el col·legi que ha comunicat una desaparició immediata i imprevista.

El tancament de l’escola afecta a unes 290 llars que hi porten els fills. Les famílies que s’han congregat davant de l’oficina del departament es queixen que el tancament sense solució de l’escola Mary Ward vulnera el dret que les acull per “escollir en condicions d’igualtat i la llibertat d’elecció de centre”. L’AMPA sosté que no han gaudit de “condicions d’igualtat respecte aquells que van poder fer la preinscripció dins del procés ordinari”.

En aquest sentit, l’associació que agrupa les famílies del centre que és a punt de clausurar-se remarquen que disposaran de “menys temps” i de “menys oferta” per trobar vacants en altres centres on poder inscriure els alumnes. “No disposem de temps suficient per estudiar quins projectes són els més addients”, critica l’AMPA. “No estem en igualtat de condicions, ja que només tenim accés a aquelles places que no han quedat cobertes en el procés ordinari”, rebla.

Menys places

L’AMPA afegeix que els escolars que fins ara han acudit al Mary Ward disposaran ara per traslladar-se a un altre centre de “menys places per alumne que els inscrits en el procés ordinari”. Davant del contratemps, les famílies apel·len a Cambray perquè faciliti una resposta.

“Està dins de la vostra capacitat i voluntat corregir aquest greuge comparatiu”, apressa l’AMPA al conseller d’Educació. Alhora, avisa dels “efectes psicològics, econòmics i logístics” que la clausura de l’escola comporta. L’AMPA tanquen el manifest instant Cambray a “resoldre aquesta injustícia posant totes les mesures necessàries” per respectar el dret de les famílies per triar centre per als infants en condicions de llibertat i igualtat.

Més notícies
Elisenda Alamany (ERC) i David Escudé (PSC), al barri del Besòs i el Maresme / JR
Pacte sense presència dels comuns per reobrir una escola d’adults al Besòs
Notícia: Pacte sense presència dels comuns per reobrir una escola d’adults al Besòs
Comparteix
ERC i el PSC oficialitzen el retorn del centre tancat el 2014 i recalquen que és un acord entre els republicans i el govern
Motxilles al passadís d'una escola en una imatge d'arxiu / ACN
El tancament sobtat d’una escola deixa 290 famílies a l’estacada
Notícia: El tancament sobtat d’una escola deixa 290 famílies a l’estacada
Comparteix
"Semblen els 'Jocs de la Fam' per aconseguir plaça a una altra escola", lamenten les famílies
El Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia / Jordi Play
El Síndic investiga el Consorci d’Educació per les denúncies a Benaiges
Notícia: El Síndic investiga el Consorci d’Educació per les denúncies a Benaiges
Comparteix
Vol aclarir quins són els protocols existents i les accions per prevenir delictes sexuals amb menors
Un jove s'enfila per introduir-se dins de l'escola Concepción Arenal / Cedida
Educació instal·larà càmeres amb sensors a l’escola envaïda del Besòs
Notícia: Educació instal·larà càmeres amb sensors a l’escola envaïda del Besòs
Comparteix
Preveu també pujar la tanca després que veïns denunciïn inacció amb els menors que es colen a jugar i a enfilar-s'hi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa