Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Educació instal·larà càmeres amb sensors a l’escola envaïda del Besòs
  • CA

El Consorci d’Educació de Barcelona ha reaccionat després que veïns del barri del Besòs-Maresme hagin criticat inacció per impedir que grups de menors es colin a l’escola Concepción Arenal, on asseguren que han fet malbé mobiliari i, a més, temen que puguin prendre mal. L’organisme -màxim responsable dels centres públics de la ciutat- explica al TOT Barcelona que, “en els propers dies”, s’hi instal·laran “sensors amb càmera per a la detecció” de persones i “cartells indicatius”. També es pujarà la tanca del col·legi en un punt on és més baixa i on el consorci sospita que podria ser per on els joves hi entren.

L’òrgan -participat per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona- diu que prendrà les mesures “per a seguretat de tothom”. Veïns consultats per aquest mitjà mostren vídeos i fotografies d’algun nen enfilant-se al sostre del col·legi, traient el cap per mirar al buit i agafar una pilota que li llancen des de baix. El Consorci d’Educació respon que ha detectat “signes d’intrusió al pati”, on els menors que s’introdueixen acostumen a jugar a pilota. Puntualitza, però, que no té constància d’entrades dins de l’edifici de l’escola.

Testimonis que resideixen al voltant del centre expliquen que s’han produït destrosses a finestres, persianes i un bany des que els joves s’infiltren al col·legi fa més d’un mes. El consorci afirma que no ha detectat desperfectes al pati ni al centre “provocades específicament per aquestes entrades”.

Un jove entra de cap per una finestra de l'escola Concepción Arenal mentre un altre s'hi enfila / Cedida
Un jove entra de cap per una finestra de l’escola Concepción Arenal mentre un altre s’hi enfila / Cedida

Per altra banda, l’organisme afegeix que donarà avís “al Districte de Sant Martí perquè amb Guàrdia Urbana faci seguiment” de la situació. Els veïns es queixen que n’han alertat en diverses ocasions a través del telèfon d’emergència des de mitjans de juliol, sense que hagin notat que servís perquè s’hi intervingués fins ara.

ERC demana obrir el pati

Per la seva banda, ERC ha registrat una petició al Districte de Sant Martí per pregar que “amb urgència” s’incorpori l’escola Concepción Arenal al programa Patis Oberts perquè l’espai sigui accessible pel veïnat durant tot l’any. Col·lectius veïnals del barri també ho han sol·licitat. Per demanar-ho, els republicans esmenten “el perill” que menors prenguin mal per enfilar-se per colar-s’hi. A més, recorden l’alt “nombre de nens, nenes, jovent i famílies que passa tot l’any, inclosos els períodes de vacances, al barri del Besòs i el Maresme”.

“Les entrades dins del centre són un risc que se sabia que existia al no incloure les escoles del Besòs al programa Patis Oberts”, apunta la consellera portaveu d’ERC al Districte de Sant Martí, Lourdes Arrando. “És un dels barris amb rendes més baixes a la ciutat, on molta gent no pot marxar de vacances i, per tant, cal mantenir obert com a mínim el pati de Concepción Arenal tot l’any i amb activitats que són gratuïtes”, defensa.

Més notícies
Vacunació contra la Covid a l'Hospital Clínic / Jordi Play
Els positius de Covid cauen a la meitat però la taxa de contagi puja
Notícia: Els positius de Covid cauen a la meitat però la taxa de contagi puja
Comparteix
Els nous casos de la malaltia detectats cauen a la xifra més baixa des de mitjans de juny a Barcelona
Un autobús de TMB i un comboi del tramvia, a Barcelona
La lletra petita de la connexió del tramvia per la Diagonal
Notícia: La lletra petita de la connexió del tramvia per la Diagonal
Comparteix
Es preveu que autobusos i tramvia comparteixin espai durant 300 metres en el tram entre Francesc Macià i Verdaguer, a la fase 2

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa