Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerten de jocs perillosos i destrosses en una escola envaïda del Besòs
  • CA

Veïns del barri del Besòs-Maresme, a Barcelona, alerten que grups de menors acostumen a colar-se “a diari” des de fa més d’un mes dins de l’escola Concepción Arenal, on es dediquen a jugar, a causar destrosses i, fins i tot, a enfilar-se al sostre de l’edifici, segons expliquen testimonis. Els vídeos i les fotografies que residents dels voltants han pres retraten diversos menors jugant a pilota al pati, tot i que el centre està tancat durant les vacances escolars. També n’hi ha alguns que pugen al sostre. A un d’ells se’l veu en unes imatges arriscant-se a treure el nas per mirar al buit i atrapar després una pilota que li llancen.

Els veïns es queixen que l’Ajuntament i la policia no hi actuen, tot i que afirmen que han advertit amb reiteració de l’anomalia i del perill que algú prengui mal. “Portem un mes avisant al districte de Sant Martí, al regidor, als mediadors, a la Guàrdia Urbana… però, malgrat tots aquests avisos, la situació continua sense corregir-se. No hi ha hagut cap resposta”, retreu una veïna en conversa amb el TOT Barcelona. Ensenya un registre de trucades freqüents al telèfon d’emergència 112 per denunciar els fets des del 18 de juliol. “Hem trucat més de 25 cops”, estima.

Uns nens que s'han colat a l'escola Concepción Arenal juguen al pati / Cedida
Uns nens que s’han colat a l’escola Concepción Arenal juguen al pati / Cedida

Recalca a més que els veïns han sigut testimonis de “situacions de risc” dins del col·legi. “Veure un nen al sostre posa els pèls de punta”, dona fe, i afegeix que els desperfectes al mobiliari del centre són “cada cop més grans”. “Han entrat diversos grups. El primer va fer força destrosses. Han trencat finestres, han rebentat persianes i la porta del bany del pati, el llum està encès les 24 hores… Ara l’escola haurà de començar el curs arreglant uns danys que eren perfectament evitables”, critica.

Veïns dels voltants de l’escola Concepción Arenal han proposat que el pati romangui obert amb un dinamitzador perquè presti servei al barri fora de l’horari escolar. “La instal·lació està infrautilitzada, però no s’ha fet. Els grups de joves hi accedeixen igualment i la falta de control i d’intervenció ha derivat en destrosses”, lamenta la mateixa veïna. Consultat pel TOT Barcelona, el districte de Sant Martí respon que no li consten denúncies sobre els fets.

Una piscina en un tram de carrer al barri del Besòs-Maresme / Cedida
Una piscina en un tram de carrer al barri del Besòs-Maresme / Cedida

El cas de l’escola se suma a les queixes per incivisme que l’Associació de Veïns del barri del Maresme i col·lectius de l’entorn del Besòs manifesten en les últimes setmanes. A més de brutícia, els moviments veïnals recriminen inacció per impedir l’ocupació indeguda del carrer. “Hi va haver tres piscines instal·lades en la via pública durant més d’un mes. Les van retirar la setmana passada. És inconcebible que la Guàrdia Urbana o les brigades de neteja ho vegin cada dia i no hi intervinguin”, protesten.

Més notícies
Imatge d'arxiu de gent pels carrers de Barcelona / Jordi Play
Cinquena onada: els dos barris amb més incidència covid a Barcelona
Notícia: Cinquena onada: els dos barris amb més incidència covid a Barcelona
Comparteix
A l'agost, la taxa de contagis a la Marina del Prat Vermell és sis vegades més alta que la de la Bonanova
La central tèrmica d'Endesa a la vora del Besòs / JR
Queixes per sorolls i contaminació a la tèrmica d’Endesa al Besòs
Notícia: Queixes per sorolls i contaminació a la tèrmica d’Endesa al Besòs
Comparteix
La companyia explica que la remor es deu a una averia en una vàlvula i defensa que les emissions s’ajusten a la normativa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa