Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinquena onada: els dos barris amb més incidència covid a Barcelona

Els dos barris on la incidència de la covid-19 ha estat més alta durant l’agost a Barcelona són la Marina del Prat Vermell (Sants-Montjuïc) i Vallbona (Nou Barris), situats als extrems de la ciutat i amb rendes baixes. L’estadística xoca de ple amb la zona benestant de la capital catalana, on es concentren la gran majoria de barris amb menor taxa de contagiats. En aquest sentit, la Bonanova i Pedralbes són els espais de la ciutat en què hi ha menys veïns infectats pel coronavirus en relació a la població. Així ho apunten les dades obertes de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que retraten l’evolució de la cinquena onada a través dels informes diaris del departament de Salut de la Generalitat.

Segons aquest seguiment de la situació epidemiològica, doncs, la Marina del Prat Vermell té una incidència acumulada durant tot el mes d’agost de 1.204 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la Vallbona n’acumula 1.067 contagis en el mateix indicador. Això significa que el barri amb més presència relativa del virus té unes xifres sis vegades més altes que el barri amb una situació més favorable: Sants Gervasi-la Bonanova. En aquest cas, la incidència acumulada entre l’1 i el 23 d’agost es queda en 210 casos per cada 100.000 habitants. Tot l’entorn de Sarrià-Sant Gervasi i les Corts tenen unes xifres especialment baixes, així com algunes zones de Gràcia i l’Eixample.

La incidència de la covid-19 per barris durant l'agost / ASPB
La incidència de la covid-19 per barris durant l’agost / ASPB

Per contra, altres barris que arrosseguen una incidència alta en aquest mes d’agost coincideixen també amb les zones de rendes més baixes de la ciutat. El Raval, per exemple, acumula 846 casos per cada 100.000 persones, fet que suposa quadruplicar la Bonanova i doblar la mitjana de Barcelona. A Nou Barris es concentren encara més situacions semblants. Trinitat Nova (912) o Ciutat Meridiana (890) s’afegeixen a Vallbona. També a altres districtes, com a la Trinitat Vella (717) o al Besòs i el Maresme (701), es poden trobar incidències que despunten.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dindi a agost 24, 2021 | 21:46
    Dindi agost 24, 2021 | 21:46
    Es que ahora mismo en la zona alta no hay nadie. Están todos de vacaciones. Esperad a que vuelvan, que ya veréis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa