Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els positius de Covid cauen a la meitat però la taxa de contagi puja
  • CA

La pandèmia és una balança molt difícil d’anivellar. Si es guanya per una banda, sovint l’equilibri es trenca per l’altra. L’evolució de la Covid-19, abonada als clarobscurs, també convida a la mateixa metàfora a l’examinar les estadístiques a Barcelona: la millora és que els diagnòstics de positius cauen però, en canvi, continua pujant la taxa de contagi, la Rt, que mesura quantes persones pot encomanar un infectat.

Segons les últimes dades consolidades del Departament de Salut, es van detectar 1.608 positius entre el 16 i el 22 d’agost a la regió sanitària de Barcelona ciutat, menys de la meitat que a la primera setmana de mes, quan es van registrar 3.574 casos. És la xifra més reduïda des de mitjans de juny.

Estadístiques de l'evolució de la Covid a Barcelona / Departament de Salut
Estadístiques de l’evolució de la Covid a Barcelona / Departament de Salut

A més, el risc de rebrot ha baixat de 406 punts a 186 en el mateix període. Les defuncions per culpa del coronavirus han descendit de 62 morts entre el 2 i el 8 d’agost a 35 la setmana passada, mentre que el nombre d’ingressats es modera, passant de 389 hospitalitzats a 365 entre el 16 i el 22 d’agost (van incrementar-se a 401 entre el 9 i el 15 d’agost). Ara hi ha 325 persones ingressades.

En canvi, la taxa de contagi segueix una tendència de creixement esgraonat. S’estimava en 0,72 punts a principis de mes, mentre que la setmana passada es xifrava en 0,82. La velocitat de transmissió del virus es considera descontrolada quan l’indicador escala a 1,00 o per sobre.

A la regió sanitària de Barcelona ciutat -que inclou la capital catalana, Montcada i Reixac i una ABS de Sant Adrià de Besòs- hi ha 310 nous positius, i el número total de confirmats per PCR o test d’antígens des de l’inici de la pandèmia se situa en 206.984, xifra que s’eleva a 228.019 amb totes les proves, informa l’ACN. Des de l’inici de la pandèmia, han mort 7.088 persones a la regió sanitària de Barcelona, tres més en les darreres hores.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'Albert Batlle / Jordi Play
Batlle veu un “greu problema de salut” en els ‘botellons’ i explora alternatives amb l’oci nocturn
Notícia: Batlle veu un “greu problema de salut” en els ‘botellons’ i explora alternatives amb l’oci nocturn
Comparteix
Des de la Fecasarm proposen que es permeti l'accés als locals a persones amb un risc baix de contagi
Un pacient a l'UCI del Vall d'Hebron per Covid-19, en posició bocaterrosa / Laura Fíguls / ACN
La posició bocaterrosa, efectiva pels pacients greus de Covid no intubats
Notícia: La posició bocaterrosa, efectiva pels pacients greus de Covid no intubats
Comparteix
Un estudi on participen l'Hospital del Mar i el Vall d'Hebron comprova que la mesura és segura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa