Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pacte sense presència dels comuns per reobrir una escola d’adults al Besòs
  • CA

Un partit de l’oposició, ERC, i un partit del govern, PSC, s’han aplegat aquest matí per anunciar la reobertura de l’escola d’adults del Besòs i el Maresme, tancada el 2014 en un dels barris que pateix més la pobresa a la ciutat. La regidora republicana Elisenda Alamany i el regidor del districte, el socialista David Escudé, han oficialitzat l’anunci.

En la foto no ha aparegut la principal força de l’executiu municipal, Barcelona en Comú. Tant Alamany com Escudé han remarcat que no es tracta d’un acord entre partits, sinó entre la primera força de l’oposició i el govern municipal, sense cap mena d’exclusió, tot i que no ha estat present cap representant de la regidoria d’Educació, en mans dels comuns.

“No és un acord entre ERC i el PSC, sinó entre ERC i el govern”, ha enfatitzat Escudé. En la mateixa línia, Alamany ha indicat que “es porta parlant molt de temps” de la possibilitat de recuperar l’escola d’adults clausurada al Besòs i el Maresme per traslladar-se al Poblenou fa vuit anys, al final del mandat de Xavier Trias al capdavant de l’Ajuntament. “És sabut per tothom”, ha dit la republicana sobre el contingut de l’acord per desmentir cap tipus de dissonància amb el partit de l’alcaldessa Ada Colau. Els comuns no han contestat de moment al TOT Barcelona si es fan partícips de l’entesa que Escudé i Alamany han fet pública.

Demanda veïnal

Els regidors de PSC i d’ERC han ressaltat que l’acord dona resposta a una demanda veïnal al Besòs i el Maresme perquè l’escola d’adults torni al barri vuit anys després. El compromís estableix que el districte de Sant Martí oferirà possibles espais lliures al Consorci d’Educació en les pròximes setmanes per encabir el centre educatiu.

ERC assenyala que la dissolució de l’antic centre s’ha revelat inoportuna amb el pas dels anys i sosté que “l’oferta educativa ha resultat insuficient per donar resposta a les necessitats formatives” al Besòs i el Maresme, en especial de veïns que pateixen penúries i que ho tenen més difícil per costejar-se desplaçaments fora del seu entorn. Els republicans subratllen que la reobertura de l’escola d’adults és una “reclamació històrica” a la zona per “tenir alternatives als itineraris formatius i opcions d’altres sortides laborals” en una de les zones que declaren menys renda a Barcelona.

Sense canvis a l’escola del Poblenou

Per la seva banda, Escudé ha evitat polemitzar sobre si el tancament de l’anterior escola s’ha revelat contraproduent. “No hi ha decisions equivocades, sinó que hi ha necessitat al Poblenou i hi ha també necessitats en molts barris”, ha indicat el regidor del districte. Alhora, ha afirmat que la reobertura de l’escola desapareguda al Besòs no anirà en detriment dels serveis que es presten al centre d’educació per a adults del Poblenou.

“El Besòs i el Maresme té una renda mitjana familiar que està un 40% per sota de la resta de la ciutat i només el 9% dels joves arriba a tenir estudis universitaris. Això no se solucionarà per atzar. Cal que les administracions públiques creïn les condicions per a l’èxit d’aquests barris”, ha completat Alamany.

El govern municipal i ERC sostenen que el retorn del centre ha de servir per reenganxar estudiants que no han completat els estudis obligatoris, contrarestar l’abandonament escolar prematur i tractar de revertir casos de fracàs escolar. Els promotors de l’entesa inclouen la recuperació de l’escola d’adults dins del Compromís Besòs-Maresme, una agenda de mesures per al barri que s’han perfilat durant un any en reunions amb veïns. Es preveia presentar aquest juny, però s’ha posposat per fer-lo públic al ple de juliol del districte de Sant Martí.

Més notícies
Un edifici amb problemes d'estructura al barri del Besòs-Maresme JORDI PLAY
Barcelona fa esperar l’aluminosi del Besòs i el Maresme
Notícia: Barcelona fa esperar l’aluminosi del Besòs i el Maresme
Comparteix
L’Ajuntament havia d’inspeccionar 45 comunitats entre 2020 i 2021 abans d’arrencar les obres, però només porta 15 escales examinades
Eloi Badia (BComú), en una imatge d'arxiu / Jordi Play
El PP exigeix la dimissió de Badia pel cas de la incineradora del Besòs
Notícia: El PP exigeix la dimissió de Badia pel cas de la incineradora del Besòs
Comparteix
Els populars reclamen el cessament del regidor per les revelacions sobre la presumpta crema insalubre de residus a Tersa
Entrada de la planta gestionada per Tersa a prop del Fòrum / ACN - Laura Fíguls
La policia acusa la incineradora del Besòs de cremar residus perillosos
Notícia: La policia acusa la incineradora del Besòs de cremar residus perillosos
Comparteix
La Guàrdia Civil sosté que va incinerar aparells elèctrics, medicaments i residus sanitaris tot i no tenir permís
La incineradora de residus de Tersa, a Sant Adrià de Besòs / Grup Tersa / Europa Press
La incineradora del Besòs va expulsar el doble de pols cancerígena permesa
Notícia: La incineradora del Besòs va expulsar el doble de pols cancerígena permesa
Comparteix
Un informe de la Guàrdia Civil alerta que la contaminació que Tersa va emetre pot suposar més risc de càncer, de diabetis i de defectes de naixement

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa