Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Síndic investiga el Consorci d’Educació per les denúncies a Benaiges

El Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia, ha anunciat aquest dilluns que ha obert una investigació a l’escola Barcelona, del districte de les Corts, i el Consorci d’Educació de Barcelona arran de les denúncies per presumptes abusos sexuals d’Albert Benaiges, l’exprofessor d’Educació Física i extècnic de les categories inferiors del Barça. En un comunicat, la Sindicatura de Greuges ha explicat que, amb l’inici de les indagacions, “pretén identificar les actuacions del centre de titularitat pública i dels diversos òrgans educatius responsables de protegir i garantir el bon tracte dels infants i joves” davant dels suposats assetjaments i pràctiques sexuals amb menors, destapades el passat divendres pel diari Ara.

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha avançat que demanarà informació per saber quins són “els protocols actuals per aconseguir unes escoles lliures de violència” i de quines eines “disposen els infants i els joves en aquests casos”. L’oficina del Síndic de la ciutat també vol aclarir quines són les “accions de prevenció per protegir” els infants i com es coordina “la comunitat educativa i les autoritats responsables” davant de presumptes delictes sexuals amb menors.

La Sindicatura de Greuges afegeix que no tenia coneixement dels presumptes abusos sexuals comesos per Benaiges en una escola pública fins que s’han interposat les primeres denúncies davant dels Mossos d’Esquadra aquest cap de setmana. Segons el relat de diversos testimonis, l’exresponsable de la cantera del Barça -cessat arran de la investigació periodística publicada els darrers dies- hauria fet tocaments i hauria induït menors a pràctiques sexuals amb ell al llarg d’uns 20 anys a l’escola Barcelona. Els Mossos d’Esquadra examinen si els suposats abusos també es van cometre amb futbolistes de les categories inferiors del Barça i, en paral·lel, la Generalitat investiga els expedients d’acollida i d’adopció de menors estrangers que l’exentrenador va tramitar.

El Síndic de Greuges ha subratllat la “valentia” de les presumptes víctimes per donar “visibilitat a realitats totalment inacceptables”. “S’han d’aconseguir espais segurs, sense agressions de cap mena, i amb total respecte als drets dels infants i joves”, ha advocat la Sindicatura, que ha recordat que disposa de competències per atendre queixes i testimonis de “persones que considerin que les complicitats dels organismes públics municipals a Barcelona han servit per encoratjar o silenciar històricament aquestes pràctiques delictives, hagin prescrit o no”.

Més notícies
Una persona en situació de sensellarisme dormint al carrer / David Zorrakino (Europa Press)

Parlen les dones sense llar: “No ho vull ni per al meu pitjor enemic”

Notícia: Parlen les dones sense llar: “No ho vull ni per al meu pitjor enemic”
Comparteix
Retrat de diverses dones que han viscut al carrer i que protagonitzen l'exposició 'Dones Supervivents'
Notícia: Parlen les dones sense llar: “No ho vull ni per al meu pitjor enemic” - Mobile
Creix la percepció d'inseguertat de les noies joves a la ciutat PIXABAY

Creix la por de les joves barcelonines a patir violència masclista

Notícia: Creix la por de les joves barcelonines a patir violència masclista
Comparteix
Busquen anar acompanyades quan es fa fosc i al metro, i creuen que el perill és latent en una ciutat tan gran
Notícia: Creix la por de les joves barcelonines a patir violència masclista - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bene Habeas a desembre 14, 2021 | 12:43
    Bene Habeas desembre 14, 2021 | 12:43
    "Beniges", "Baneiges"... malgrat que sigui un presumpta persona deplorable, s'hauria de procurar escriure el cognom bé.
  2. Icona del comentari de: Sheena a desembre 14, 2021 | 13:07
    Sheena desembre 14, 2021 | 13:07
    El més fort, preocupant i estrany és que durant 20 anys ningú de la direcció de l'Escola Barcelona se n'adonés del què s'esdevenia a l'escola i no hi fessin res (?!). Tanmateix l'any 2014 a Mèxic (Club Chivas, Guaralajara), país de naixement del personatge, solament va durar 3 mesos, els pares dels xiquets mexicans que "entrenava" es varen queixar de fets com els de l'escola Barcelona i el varen fer fora del càrrec de "Director de Desenvolupament" del suara esmentat club.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa