Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona manté el 12 de setembre com l’inici de curs a l’escola bressol

L’Ajuntament de Barcelona ha accedit a les peticions dels sindicats i ha plantejat mantenir el 12 de setembre com el dia d’inici de curs escolar a les bressol de la capital catalana, tal com ha avançat el diari Ara. La proposta sembla que convencerà els representants dels treballadors (CCOO, UGT, CSIF i CGT), que han mostrat la seva negativa a avançar el calendari al 5 de setembre, com sosté la Generalitat, i han demanat una moratòria d’un any per adaptar el nou horari, que és precisament el que els ha proposat el consistori.

Si beneeixen la mesura, l’Ajuntament haurà de modificar l’acord del conveni laboral de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), que estipula que les llars d’infants comencen el curs al mateix temps que primària. Si finalment passa això, les 103 escoles bressol municipals aniran per lliure i es desvincularan de la pretensió del departament d’Educació, dirigit per Josep Gonzalez-Cambray, que compta amb l’oposició frontal de la comunitat educativa, que ha esclatat amb aquest canvi d’agenda que, asseguren, no ha estat negociada, sinó imposada. En total, les llars d’infants públiques hauran d’escolaritzar 8.500 infants a Barcelona, aproximadament, segons les previsions de l’Ajuntament.

Per què van fer vaga els mestres?

Els sindicats al llarg del mes de març van convocar diverses jornades de mobilitzacions per rebutjar les noves mesures que planteja instaurar la Generalitat. En aquest sentit, van fer una demostració de força en diverses manifestacions per exigir la dimissió del conseller Gonzàlez-Cambray. Una de les proclames més sonades al llarg d’aquelles jornades va ser “Cambray dimissió, petit dictador”.

El dia D, el dia que tot va canviar, va ser el 10 de febrer, quan el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar que Catalunya tindrà un nou calendari escolar a partir del curs que ve i que afectaria totes les escoles catalanes. L’anunci, no menor, es va produir a l’escola Baldiri Reixac, al cor del Park Güell, i Aragonès estava acompanyat del conseller del ram, Gonzàlez-Cambray.

Conflicte encès

A hores d’ara, el conflicte està servit i la tesi de la Generalitat és que els alumnes d’infantil i primària comencin el curs el dilluns 5 de setembre, més d’una setmana abans de l’habitual, que sol ser després de la diada de l’11 de setembre. Pel que fa a l’ESO, el batxillerat i els cicles formatius, els alumnes haurien de començar el dimecres 7 de setembre. No obstant això, el Govern preveu que durant el setembre les escoles facin jornada intensiva de 9 a 13 hores, tal com es fa al juny, per garantir el “confort tèrmic” dels alumnes. Els mestres, però, hauran de ser a l’escola fins a les 15 h, per poder enllestir la programació educativa.

Més notícies
Solar ocupat per l'antiga fàbrica Mercedes Benz al barri del Bon Pastor JORDI PLAY

El Bon Pastor es juga el futur amb el solar de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz

Notícia: El Bon Pastor es juga el futur amb el solar de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz
Comparteix
Els veïns demanen un pla de mobilitat global i d’equipaments per parar el cop que auguren que suposarà la transformació urbanística, encara pendent d’aprovar
Notícia: El Bon Pastor es juga el futur amb el solar de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz - Mobile
Uns nens pinten en un servei d'atenció a la infància a Barcelona / Marc Gómez

Toc d’alerta pel col·lapse en l’atenció a infants afectats per la crisi

Notícia: Toc d’alerta pel col·lapse en l’atenció a infants afectats per la crisi
Comparteix
Entitats socials urgeixen les administracions a invertir més per pal·liar la saturació i l’infrafinançament dels serveis
Notícia: Toc d’alerta pel col·lapse en l’atenció a infants afectats per la crisi - Mobile
Un infant en una escola bressol de Barcelona / Arxiu

Junts pacta amb Colau un pla per reduir les ràtios a les escoles bressol

Notícia: Junts pacta amb Colau un pla per reduir les ràtios a les escoles bressol
Comparteix
La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports una proposició de Junts per incorporar als centres nous perfils professionals per a infants amb necessitats especials
Notícia: Junts pacta amb Colau un pla per reduir les ràtios a les escoles bressol - Mobile
Tot a punt per la campanya de la renda 2021-2022 PIXABAT

Aquestes són les despeses que et pots deduir a la declaració de la renda

Notícia: Aquestes són les despeses que et pots deduir a la declaració de la renda
Comparteix
Comença el període per fer la declaració de la renda: com esprémer al màxim la declaració amb les teves despeses
Notícia: Aquestes són les despeses que et pots deduir a la declaració de la renda - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 03, 2022 | 17:19
    Ricard maig 03, 2022 | 17:19
    L'habitual demagògia populista (covardia) dels Comuns.
  2. Icona del comentari de: Cal dir-ho a maig 03, 2022 | 17:26
    Cal dir-ho maig 03, 2022 | 17:26
    Per a trobar, dins de Catalunya, dates d'inici de curs amb més sentit comú i més semblants a la resta d'Europa, encara haurem d'anar a les comarques del nord de Catalunya on els cursos començaran dijous 1 de setembre d'enguany fins dissabte 8 de juliol del 2023. Haurem d'esperar... a la Calalunya de sobirania espanyola els canvis per arribar a tenir més normalitat son lents i ens costen. Som així, que hi podem fer ?

Nou comentari

Comparteix